Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

V. Zelenskis mini Babyn Jaro žudynių metines

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sekmadienį paminėjo 83-iąsias Babyn Jaro žudynių, kai naciai išžudė daugiau kaip 30 tūkst. žydų, metines.
Ukraine Presidency/Ukrainian Pre / ZUMAPRESS.com
Ukraine Presidency/Ukrainian Pre / ZUMAPRESS.com

Tas įvykis Babyn Jaro dauboje netoli Kyjivo yra didžiausios vokiečių ir jų kolaborantų įvykdytos žydų žudynės Ukrainoje Antrojo pasaulinio karo metu.

„Babyn Jaras yra bauginantis simbolis, rodantis, kad bjauriausi nusikaltimai nutinka tada, kai pasaulis pasirenka ignoruoti, tylėti, būti abejingas, kai jam trūksta ryžto stoti prieš blogį“, – socialiniame tinkle „X“ parašė V. Zelenskis, kuris ir pats yra žydas.

Oficialiais duomenimis, nuo 1941 iki 1942 metų, kai Ukrainą buvo okupavę naciai, Babyn Jare buvo išžudyta 100 000–150 000 žmonių, įskaitant žydus, romus, sovietų karo belaisvius ir kitus ukrainiečius.

„Babyn Jaras yra ryškus įrodymas, kokius žiaurumus gali vykdyti režimai, vadovaujami lyderių, kurie kliaujasi bauginimu ir smurtu“, – teigė V. Zelenskis, tikriausiai turėdamas galvoje ir Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną.

„Bet kokiu metu jie nesiskiria. Tačiau pasaulio atsakas turėtų būti kitoks. Tai pamoka, kurią pasaulis turėjo išmokti“, – sakė ukrainiečių prezidentas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas