Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Zelenskis pasakė, ar atleis K.Budanovą ir R.Umerovą

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis paneigė gandus, kad ketina atleisti karinės žvalgybos GRU vadovą Kyrylo Budanovą ir gynybos ministrą Rustemą Umerovą.
Kyrylo Budanovas
Kyrylo Budanovas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Aš neketinau to daryti. Neketinau keisti K.Budanovo. Ši informacija pasklido, taip. Dėl R.Umerovo tokio klausimo taip pat nebuvo“, – pabrėžė valstybės vadovas per susitikimą su žurnalistais, pranešė Laisvės radijas.

Anksčiau R.Umerovas, pasklidus gandams apie K.Budanovo atleidimą, pareiškė, kad pastarasis liks savo pareigose.

Rugsėjo 29 d. leidinio „New Voice“ šaltinis saugumo tarnybose teigė, kad K.Budanovas artimiausiu metu gali palikti savo postą, o jo įpėdinis tikriausiai jau parinktas.

Prieš tai kelias savaites politikos kuluaruose buvo kalbama apie galimą K.Budanovo atleidimą iš pareigų. Deputatas Serhijus Rachmaninas interviu NV sakė, kad taip atsitiko dėl to, jog nesusiklostė GUR vadovo santykiai su prezidento kanceliarijos vadovu Andriju Jermaku.

Spalio 2 d. Nacionalinio saugumo komiteto vadovo pavaduotojas Jurijus Mysiaginas pareiškė, kad „kol kas“ K.Budanovo atleisti neketinama.

38 metų K.Budanovas Ukrainos karinės žvalgybos vadovu dirba nuo 2020 m. rugpjūčio mėn. Jis pakeitė Vasylijų Burbą, kurio atsistatydinimas buvo susijęs su „Wagnergeitu“ – nepavykusiu bandymu sulaikyti Baltarusijoje dislokuotus karo nusikaltėlius iš „Wagner“ grupuotės.

Plataus masto invazijos metu K.Budanovo vadovaujama GUR suplanavo ir įvykdė nemažai sėkmingų operacijų, pavyzdžiui, desantininkų išsilaipinimą apsuptame Mariupolyje, Charkivo priemiesčių išlaisvinimą 2022 m., smūgius Rusijos Juodosios jūros laivyno objektams ir pan.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento