Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
13:18 /13:26

V.Zelenskis atskleidė, kada Rusija paleis Šiaurės Korėjos karius į mūšį

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis penktadienį pareiškė, kad Rusija jau sekmadienį gali pasiųsti Šiaurės Korėjos karių į mūšį, ir paragino daryti tarptautinį spaudimą Kremliui ir Pchenjanui.
Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis
Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis / „Shutterstock“

Spalio 27-28 d. Rusija kovos veiksmų zonose dislokuos pirmuosius Šiaurės Korėjos karius, po Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiojo vado Oleksandro Syrskio pranešimo pareiškė prezidentas Volodymyras Zelenskis, kurį cituoja naujienų agentūra „Unian“.

„Žvalgybos duomenimis, spalio 27-28 d. Rusija kovos zonose panaudos pirmuosius Šiaurės Korėjos karius. Tai akivaizdus Rusijos eskalacijos žingsnis, kuris yra svarbus, priešingai nei visa dezinformacija, kuri šiomis dienomis skamba Kazanėje. Pasaulis aiškiai mato, ko Rusija iš tikrųjų nori, o tai yra karo tęsimas. Todėl mums reikia principingo ir stipraus pasaulio lyderių atsako“, – pabrėžė Ukrainos vadovas.

Pasak V.Zelenskio, į faktinį Šiaurės Korėjos įsitraukimą į karo veiksmus reikėtų reaguoti ne užmerktomis akimis ir sumišusiais komentarais, o apčiuopiamu spaudimu tiek Maskvai, tiek Pchenjanui laikytis JT Chartijos ir bausti už eskalavimą.

Anksčiau pranešta, kad ketvirtadienį Ukrainos karinė žvalgyba nurodė, jog Rusijos poligonuose apmokyti pirmieji Šiaurės Korėjos karių daliniai jau yra Rusijos ir Ukrainos karo veiksmų zonoje.

Visų pirma jie buvo pastebėti Kursko srityje. Žvalgybos duomenimis, iš viso Rusijoje dislokuota apie 12 tūkst. Pchenjano karių. Tarp jų yra 500 karininkų ir trys Pchenjano generolai.

Žvalgybos duomenimis, kariai aprūpinami šaudmenimis, patalyne, žiemine apranga ir avalyne, taip pat higienos priemonėmis. Visų pirma Maskva pagal nustatytas normas kiekvieną mėnesį kiekvienam Šiaurės Korėjos kariui skirs po 50 metrų tualetinio popieriaus ir 300 gramų muilo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?