Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

V.Zelenskis: Ukraina nusipelnė padėkos už tai, kad sustabdė Rusiją

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sako, kad Ukraina yra dėkinga Vakarams už suteiktą paramą, tačiau teigė, kad Ukraina taip pat nusipelno padėkos už tai, kad sulaikė Rusiją.
Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis
Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis / „Cover Images“/„Scanpix“

Pranešama, kad kalbėdamas Ukrainos ambasadorių konferencijoje V.Zelenskis sakė: „Ukraina moka būti dėkinga ir yra dėkinga kiekvienai šaliai, absoliučiai visiems žmonėms, kiekvienai tautai, kuri mums padėjo.

Bet mūsų indėlis į bendrą saugumą nusipelno dėkingumo“, – sakė jis.

V.Zelenskio komentarus galima vertinti kelių ginčų, kuriuos sukėlė aukšto rango tarptautiniai veikėjai, abejojantys Ukrainos atsaku į jų pagalbą, kontekste.

Kaip pranešta antradienį, vienas aukščiausio rango lenkų patarėjas pasiūlė Ukrainai labiau vertinti paramą, kurią Lenkija teikė daugelį metų.

O praėjusį mėnesį kadenciją baigiantis Jungtinės Karalystės gynybos sekretorius Benas Wallace'as, paklaustas apie Ukrainos nusivylimą dėl to, kad ji negavo oficialaus kvietimo prisijungti prie NATO, sakė: „Norime to ar nenorime, žmonės nori matyti šiek tiek dėkingumo“.

Vėliau V.Zelenskis atsakė: „Kaip kitaip galime parodyti savo dėkingumą? Galime atsibusti ryte ir padėkoti ministrui. Tegul jis man parašo ir pasako, kaip jam padėkoti“.

Ukrainos prezidento komentarus „sarkastiškais“ pavadino Vadimas Prystaiko, kuris po kelių dienų buvo atleistas iš ambasadoriaus Jungtinėje Karalystėje pareigų.

Tačiau šiandien V.Zelenskis dar sustiprino savo retoriką.

„Sustabdyti Rusiją atkuriant imperiją – tai išsaugoti laisvę tautoms, kurios yra Rusijos karinių kolonų prieigų zonoje.

Rusijos karinė galia, kurią sunaikino ukrainiečiai, daugiau nežudys Europoje, Azijoje ar kur nors kituose pasaulio žemynuose“, – kalbėjo jis.

Ukrainos prezidentas taip pat paragino savo ambasadorius elgtis apdairiai, kai sprendžiami priimančiųjų šalių vidaus politikos klausimai.

„Artimiausiais mėnesiais įvairiose šalyse vyks rinkimai, o tai sukuria tam tikrą sudėtingą situaciją, – sakė jis. – Mums reikia supratimo, kuris įveiktų bet kokią tokią politinę vidaus konjunktūrą. Būdami Ukrainos ambasadoriais, turite atvėsinti emocijas, kai jos per daug šėlsta kaimynų politikoje. Atvėsinti, bet ne būti kvailiems“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas