Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
09 11 /19:05

V. Zelenskis: Ukrainos pergalė priklauso nuo JAV paramos 

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis, trečiadienį kalbėdamas Kyjive viešint JAV valstybės sekretoriui Antony Blinkenui (Entoniui Blinkenui), pareiškė, kad Ukrainos plano nugalėti Rusiją sėkmė priklauso nuo Vašingtono paramos.
Volodymyras Zelenskis
Volodymyras Zelenskis / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

„Kalbant apie pergalės planą [...], jis labiausiai priklauso nuo Jungtinių Valstijų paramos. Ir kitų partnerių“, – spaudos konferencijoje sakė V. Zelenskis.

Jo pastabos išsakytos likus mažiau nei dviem mėnesiams iki JAV rinkimų, kurie gali tapti iššūkiu Ukrainai, jei pergalę pasieks respublikonas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas).

D. Trumpo padėjėjai yra užsiminę, kad jei jis laimėtų, pagalbą Ukrainai pasitelktų kaip svertą priversti Kyjivą padaryti teritorinių nuolaidų Rusijai ir taip užbaigti karą.

V. Zelenskis sakė, kad iki lapkričio pateiks planą, kaip užbaigti karą.

Anot jo, netikėtas Ukrainos kariuomenės įsiveržimas į Rusijos Kursko sritį leidžia Kyjivui pradėti galimas derybas iš jėgos pozicijų.

Ukraina birželį Šveicarijoje surengė taikos viršūnių susitikimą, kuriame dalyvavo daugiau kaip 90 valstybių vadovų ir aukščiausio rango pareigūnų. Rusija į jį nebuvo pakviesta.

Vėliau V. Zelenskis pakeitė nuomonę ir pareiškė, kad Maskvos atstovai turėtų dalyvauti antrajame aukščiausiojo lygio susitikime.

Kremlius nuo pat Kursko puolimo pradžios atmetė galimybę vesti derybas ir pareikalavo, kad Ukraina už paliaubas atiduotų didelius teritorijos plotus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas