Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 12 21

V.Zelenskis vyksta į Vašingtoną – paskutinės minutės planai, slaptumas ir viltis

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis šiandien Baltuosiuose rūmuose susitinka su JAV prezidentu Joe Bidenu, o vėliau pasakys kalbą jungtinėje Kongreso sesijoje. Šios drąsios kelionės į užsienį tikslas – dar kartą užsitikrinti JAV paramą jo šaliai, antradienį pranešė aukščiausi JAV pareigūnai.
Volodymyras Zelenskis, Joe Bidenas
Volodymyras Zelenskis, Joe Bidenas / „Scanpix“/ZUMAPRESS/„Capital Pictures“ nuotr.

Pareigūnai, kurie dėl susirūpinimo V.Zelenskio saugumu norėjo likti anonimiški, teigė, kad su tokiu vizitu – Ukrainos vadovas pirmą kartą nuo Rusijos įsiveržimo vasario mėnesį išvyksta iš savo šalies – kyla didelė rizika ir kad planuoti reikia daug ir labai kruopščiai, nes jo kelionė vykdoma itin slaptai.

V.Zelenskis atvyks į JAV praėjus 300 dienų po to, kai Vladimiras Putinas įsakė Rusijos kariuomenei veržtis į Ukrainą. Šiuo metu Kongresas svarsto kitiems metams patvirtinti beveik 50 milijardų JAV dolerių pagalbos paketą Ukrainai, skirtą padėti jai atremti Rusiją. Dėl to bendra JAV pagalbos suma padidėtų daugiau nei 100 milijardų JAV dolerių.

„Jis yra savo šalies ir pasaulio didvyris – džiaugiuosi galėdamas jį išgirsti“, – antradienį sakė senatorius Mittas Romney iš Jutos valstijos, išgirdęs apie V.Zelenskio vizitą.

Jo kelionė vyksta tuo metu, kai Rusijos puolimas, vykstantis jau beveik 10 mėnesių, artėja prie antrųjų, žiaurių metų. Rusijos viltys greitai nugalėti Ukrainą žlugo, tačiau užleido vietą žiauriems ir visa niokojantiems išpuoliams prieš civilius, dėl kurių didžiuosiuose miestuose nebeliko šildymo ar elektros.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas