Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 08

„Vaikščiojantis numirėlis“: kaip „Hamas“ vadas Y.Sinwaras dešimtmečius apgaudinėjo Izraelį

Dešimtmečius prieš tai, kai suorganizavo spalio 7 d. „Hamas“ išpuolius prieš Izraelį, Yahya Sinwaras buvo įkalintas Izraelio karinio tribunolo už daugybę žmogžudysčių. Kaip jis į tai sureagavo? Pradėjo studijuoti hebrajų kalbą.
Yahya Sinwaras
Yahya Sinwaras / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

„[Vladimiras] Jabotinskis, [Menachemas] Beginas ir [Icchakas] Rabinas – jis perskaitė visas knygas apie iškilius Izraelio veikėjus, – leidiniui „Financial Times“ sakė Micha Kobi, kuris Y.Sinwarą apklausė Shin Bet žvalgybos tarnyboje. – Jis išstudijavo mus iki smulkmenų.“

Tada, praėjus penkiolikai metų po bausmės atlikimo, Izraelio televizijos interviu jis panaudojo savo tobulą hebrajų kalbą. Y.Sinwaras ragino Izraelio visuomenę ne kariauti, o palaikyti hudną, arba paliaubas, su „Hamas“ kovotojų grupuote.

„Mes suprantame, kad Izraelis turi 200 branduolinių kovinių galvučių ir turi pažangiausias... oro pajėgas regione. Mes žinome, kad neturime galimybių išardyti Izraelio“, – sakė palestinietis, vilkėjęs purpurinės spalvos megztinį.

Tačiau dėl viso to 61 metų Y.Sinwaras šiandien yra labiausiai Izraelio ieškomas žmogus; Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu jį vadina „vaikščiojančiu numirėliu“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi