Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vaikų, kuriems reikia pagalbos, skaičius centriniame Sahelyje išaugo dvigubai

Jungtinės Tautos penktadienį pranešė, kad Burkine Fase, Malyje ir Nigeryje dėl stiprėjančio smurto dešimčiai milijonų vaikų – dvigubai daugiau nei 2020-aisiais – labai reikia humanitarinės pagalbos.
Vaikas Burkina Fase
Vaikas Burkina Fase / „IMAGO“/„Scanpix“

JT Vaikų fondas UNICEF nurodė, kad šis skaičius yra dvigubai didesnis nei 2020-aisiais, o šiuo metu dar keturiems milijonams vaikų kyla pavojus kaimyninėse Vakarų Afrikos šalyse, kadangi ginkluotų grupuočių ir saugumo pajėgų mūšiai vyksta abipus sienų.

„Vaikai vis dažniau įtraukiami į ginkluotus konfliktus, tampa intensyvėjančių karinių susirėmimų aukomis arba nevalstybinių ginkluotų grupuočių taikiniais“, – teigiama UNICEF Vakarų ir Centrinės Afrikos regiono direktorės Marie Pierre Poirier pranešime.

„2022 metai buvo itin žiaurūs centrinės Sahelio dalies vaikams. Visos konflikto šalys turi skubiai nutraukti išpuolius tiek prieš vaikus, tiek prieš jų mokyklas, sveikatos centrus ir namus“, – pridūrė ji.

UNICEF teigimu, smurtas plinta iš Sahelio centrinės dalies į Benino, Dramblio Kaulo Kranto, Ganos ir Togo šiaurinius regionus, kur atokiose bendruomenėse vaikai turi ribotas galimybes gauti apsaugą ir paslaugas.

2022 metais UNICEF gavo vos trečdalį iš 391 mln. dolerių (366, 9 mln. eurų), kurių prašė centrinei Sahelio daliai.

2023-iaisiais organizacija paprašė 473,8 mln. dolerių (444,6 mln. eurų) humanitarinės pagalbos planui centrinėje Sahelio dalyje ir kaimyninėse pakrantės šalyse įgyvendinti.

M.P.Poirier teigė, kad krizės atveju reikalingos ilgalaikės investicijos, kad būtų užtikrinta „socialinė sanglauda, tvarus vystymasis ir geresnė vaikų ateitis“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas