Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 10 /11:26

Vaizdo įraše užfiksuotas smūgis Rusijos kariniam konvojui netoli Rylsko

„Telegram“ kanalas „Khorne Group“, kurį Ukrainos šaltiniai sieja su Ukrainos ginkluotųjų pajėgų 116-ąja nepriklausoma mechanizuotąja brigada, paskelbė vaizdo įrašą, kuriame užfiksuotas naktinis smūgis Rusijos kariniam konvojui netoli Rylsko Kursko srityje. Tai, kad smogta būtent šiam konvojui, įrodo nepriklausomo portalo „Agentstvo“ atlikta analizė. Sprendžiant iš vaizdo įrašo, prieš smūgį konvojus net nejudėjo.

Paskelbtame vaizdo įraše matyti, kaip daugiau kaip 10 sunkvežimių kolona stovi gatvėje apgyvendintoje vietovėje. Po to per minutę į ją suduodami keturi oro smūgiai su kelių sekundžių pertraukomis, o žmonės išsilaksto iš sunkvežimių.

VIDEO: Nufilmuota, kaip rusų kolona Kursko srityje atakuota iš oro
Stopkadras/Sunaikinta rusų karių kolona
Stopkadras/Sunaikinta rusų karių kolona

„Agentstvo“ patvirtino, kad vaizdo įraše matyti, kaip naktį į penktadienį buvo smogta kariniam konvojui Rylsko rajono Oktiabrskio kaime. Tai rodo konkreti kelio sankryža ir namų išsidėstymas gatvėje.

Tokią pačią išvadą padarė ir prorusiškas karinis tinklaraštis „Vojenny osvedomitel“. Pasak tinklaraščio autoriaus, vaizdo įrašas patvirtina jo prielaidą, kad į konvojų neva buvo smogta GMLRS raketomis iš reaktyvinės artilerijos sistemos HIMARS.

Galėjo būti daugiau kaip 700 karių

Vaizdo įraše matyti, kad tai buvo raketos smūgis. Nufilmuota medžiaga atskleidžia, kad po pirmojo smūgio daugelis karių supanikavo ir ėmė bėgti, taip rizikuodami patirti dar didesnį vėlesnį smūgį.

„Telegram“ kanalui „Nexta Live“ pavyko suskaičiuoti mažiausiai 22 transporto sunkvežimius.

„Atsižvelgiant į tai, kad kiekviename transporto sunkvežimyje vidutiniškai gabenami 35 pilnai ekipuoti kariai, galime paskaičiuoti, kad smūgio metu vietovėje buvo iki 770 karių“, – pastebi kanalo autoriai.

Rusijos nuostoliai dėl šio smūgio gali būti vieni didžiausių nuo karo pradžios.

Stopkadras/Sunaikinta rusų karių kolona
Stopkadras/Sunaikinta rusų karių kolona
VIDEO: Ukrainiečių ugnies nuniokota rusų kolona

Kursko srityje Ukrainos kariai supleškino Rusijos karinę koloną

15min primena, kad penktadienį ryte socialiniuose tinkluose žaibiškai išplito vaizdo įrašas, kuriame užfiksuota sudeginta Rusijos kolona Kursko srityje. Pasak pranešimų, Ukrainos pajėgos naktį už 8 km nuo Rylsko miesto Kursko sritį ginti pasiųstą rusų karių konvojų pavertė tuščia vieta.

Anot atvirųjų žvalgybos šaltinių analitikų, vaizdo įrašas nufilmuotas greitkelyje, kuris prieš karą jungė ukrainiečių Hluchovą ir Kurską. Jis veda per Rylską bei Lgovą. Konvojus buvo užpultas Oktiabrskio kaime, esančiame už 8 km nuo Rylsko.

Nurodoma, kad smūgio vieta yra už 30 kilometrų nuo sienos ir už 20 kilometrų nuo artimiausio taško, kuriame, Rusijos karinių tinklaraščių duomenimis, vyksta mūšiai – miesto tipo gyvenvietės Korenevo.

Prokariškų susirašinėjimo platformos „Telegram“ kanalų teigimu, Ukrainos kariškiai atakai pasitelkė HIMARS sistemas, tačiau patvirtinimo šiai informacijai kol kas nėra.

Naujienų svetainė „Agentstvo“ naudodamasi „Google Maps“ nuotraukomis, patvirtino, kad apšaudymo vieta – Oktiabrskio kaimas Kursko srityje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas