Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vakarų Afganistane per staigius potvynius žuvo 50 žmonių

Afganistano vakaruose esančioje Goro provincijoje per staigius potvynius, kuriuos sukėlė smarkios sezoninės liūtys, žuvo mažiausiai 50 žmonių, šeštadienį pranešė vienas Talibano pareigūnas.
Afganistanas / ATIF ARYAN / AFP
Afganistanas / ATIF ARYAN / AFP

Jis pridūrė, kad žuvusiųjų skaičius pagrįstas preliminariais duomenimis ir gali padidėti.

Dešimtys kitų žmonių tebėra dingę be žinios, sakė Goro provincijos gubernatoriaus atstovas Abdul Wahidas Hamasas (Abdul Vahidas Hamasas).

Jis taip pat sakė, kad provincija patyrė didelių finansinių nuostolių, nes po penktadienio potvynių buvo apgadinta tūkstančiai pastatų, sunaikinta šimtai hektarų žemės ūkio paskirties žemės, įskaitant provincijos sostinėje.

Praėjusią savaitę Jungtinių Tautų Pasaulio maisto programa (WFP) pranešė, kad dėl neįprastai stiprių sezoninių liūčių Afganistane žuvo daugiau kaip 300 žmonių ir buvo sugriauta tūkstančiai namų, daugiausia šiaurinėje Baglano provincijoje, kuri gegužės 10 dieną patyrė didžiausią potvynių bangą.

Išgyvenusieji liko be namų, žemės ir pragyvenimo šaltinio, teigė WFP. Didžioji dalis Baglano yra „sunkvežimiais nepasiekiama“, nurodė WFP ir pridūrė, kad ji naudoja visas įmanomas alternatyvas, kad pristatytų maistą išgyvenusiems žmonėms.

Balandį šalį buvo ištikę pražūtingi potvyniai, per kuriuos žuvo mažiausiai 70 žmonių, buvo sugriauta apie 2 tūkst. namų, tris mečetės ir keturios mokyklos vakarinėse Faros ir Herato bei pietinėse Zabulo ir Kandaharo provincijose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito