Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vakarų analitikai: Maskva patiria sunkumų formuodama naujus kovinės parengties dalinius

JAV karo tyrimų institutas (ISW) paskelbė, kad Rusijos pajėgos ir toliau susiduria su problemomis formuojant papildomus kovai parengtus dalinius.

ISW remiasi Didžiosios Britanijos gynybos ministerijos duomenimis, kad Rusijos kariuomenė brigadų ir pulkų pagrindu bando sukurti trečias bataliono taktines grupes (BTG), nors paprastai gali būti sukurtos tik dvi, ir net ir dėl to baziniuose daliniuose labai trūksta personalo.

Didžiosios Britanijos gynybos ministerija mano, kad šiose trečiosiose BTG taip pat greičiausiai trūks personalo ir jos bus priklausomos nuo naujokų ir mobilizuotų rezervistų, todėl jų kovinė galia nebus tokia didelė kaip įprastinių BTG.

ISW vertinimais, pagrindinis Rusijos karinės kampanijos tikslas išlieka Rytų Ukraina – Charkivo srities pietinė dalis, Donecko ir Luhansko sritys Siekdama šio tikslo Maskva planuoja apsupti Ukrainos pajėgas Rytų Ukrainoje ir visiškai užimti Donecko ir Luhansko regionus, į kuriuos pretenduoja apsišaukėliškų ir tik Rusijos pripažintų DNR ir LNR vadovybė.

VIDEO: Ukrainiečių kariai tiki, kad Ukraina laimės karą: „Pergalė neabejotinai mūsų“

Tikėtina, kad Rusijos pajėgos ir toliau bandys išstumti Ukrainos pajėgas šiaurės rytinėje Charkivo srityje, kad užkirstų kelią tolesniam Ukrainos pajėgų judėjimui link sienos su Rusija. Tačiau, Ukrainos generalinio štabo duomenimis, bandymai žengti link Staricos ir Rubižnės kol kas buvo nesėkmingi.

Chersono ir Zaporižios srityse Rusijos kariuomenės pastangos sutelktos į gynybinių linijų išlaikymą nuo Ukrainos kontratakų.

Galiausiai, kaip rašo ISW analitikai, Rusijos valdžios institucijos pasinaudojo „Rusijos diena“, kad dar labiau sustiprintų administracinę kontrolę laikinai okupuotose teritorijose. Jų nuomone, taip Maskva sukuria sąlygas galimai šių teritorijų aneksijai ateityje arba kitam politiniam susitarimui savo nuožiūra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas