Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vakarų Krante palestiniečiui apšaudžius automobilį nukentėjo 3 žmonės

Okupuotame Vakarų Krante palestinietis sekmadienį apšaudė automobilį ir sužeidė tris žmones, įskaitant dvi mergaites, o po to pabėgo, pranešė Izraelio pareigūnai.
Izraelio kariai Vakarų Krante
Izraelio kariai Vakarų Krante / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Izraelio kariuomenė teigė, kad šaulys apšaudė automobilį iš pravažiuojančios transporto priemonės. Izraelio greitosios pagalbos tarnyba MDA pranešė, kad buvo sužeisti trys žmonės, tarp jų 35 metų vyras, patyręs šautinių žaizdų. Jo būklė sunki, bet stabili. Dvi 9 ir 14 metų mergaitės buvo nesunkiai sužeistos nuolaužų.

Kariuomenė sakė, kad ieško užpuoliko.

Anksčiau šį mėnesį Izraelio kariuomenė surengė dvi dienas trukusią operaciją Vakarų Kranto Džanino rajone, per kurią žuvo 12 palestiniečių ir vienas Izraelio karys.

Džanino reidas buvo viena intensyviausių Izraelio karinių operacijų Vakarų Krante nuo tada, kai prieš du dešimtmečius baigėsi ginkluotas palestiniečių sukilimas prieš Izraelio okupaciją.

Nuo metų pradžios dėl Izraelio ir palestiniečių konflikto jau žuvo daugiau kaip 190 palestiniečių, beveik 30 izraeliečių, ukrainietis ir italas, praneša naujienų agentūra AFP, remdamasi abiejų pusių oficialiais šaltiniais.

Tarp žuvusiųjų palestiniečių pusėje yra kovų dalyvių ir civilių. Tarp Izraelyje žuvusių žmonių yra trys arabų mažumos nariai.

Nuo praėjusių metų pradžios Izraelis beveik kasdien rengia reidus Vakarų Krante, reaguodamas į daugybę kruvinų palestiniečių išpuolių. Žydų valstybė teigia, kad reidais siekiama susidoroti su palestiniečių kovotojais, ir teigė, kad jie būtini, nes Palestinos savivalda yra per silpna.

Palestiniečiai sako, kad toks smurtas yra neišvengiamas 56 metus trunkančios okupacijos ir jokio politinio proceso su Izraeliu nebuvimo rezultatas. Jie taip pat atkreipia dėmesį į tai, kad Vakarų Krante vis dažniau statomos nausėdijos, o ekstremistiškai nusiteikę naujakuriai smurtauja.

Izraelis okupavęs Vakarų Krantą nuo 1967 metų Šešių dienų karo.

Be aneksuotos Rytų Jeruzalės, nausėdijose, kurios pagal tarptautinę teisę laikomos neteisėtomis, šioje teritorijoje dabar gyvena apie 490 000 izraeliečių.

Palestiniečiai, siekiantys savo nepriklausomos valstybės, nori, kad Izraelis pasitrauktų iš visų 1967 metais užgrobtų žemių ir išardytų visas žydų nausėdijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas