Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 01 11 /18:15

Varšuva: Lenkija nori siųsti „Leopard“ tankų Ukrainai

Lenkija yra pasirengusi atsiųsti Ukrainai tankų „Leopard“, kurių paprašė Kyjivas, pranešė Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda, apsilankęs vakariniame Ukrainos mieste Lvive.
Prezidentų susitikimas Marijampolėje
Prezidentų susitikimas Marijampolėje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Varšuva nori pristatyti tankus „tarptautinės koalicijos rėmuose“, sakė Lenkijos vadovas po susitikimo su Ukrainos ir Lietuvos kolegomis.

„Kaip žinote, yra keletas formalių sąlygų, kurios turi būti įvykdytos, tačiau visų pirma norime, kad tai būtų tarptautinė koalicija“, – sakė A.Duda, pridurdamas, kad tikisi, jog prie tiekimo prisidės ir kitos šalys.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sveikino šį žingsnį, tačiau sakė, kad tikisi „bendro sprendimo“, kuriame dalyvautų ir kitos šalys, norinčios siųsti pažangius tankus „Leopard“.

„Viena valstybė negali mums padėti“, – sakė jis.

„Manau, kad šiandien dar viena valstybė priims teigiamą sprendimą tiekti mums modernius vakarietiško tipo tankus“, – pridūrė V.Zelenskis, neįvardydamas šalies.

Toje pačioje spaudos konferencijoje Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda pranešė, kad jo šalis siųs Ukrainai priešlėktuvinių sistemų ir amunicijos.

Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba antradienį pareiškė, kad Vokietijos atsisakymas siųsti jo šaliai kovinius tankus kainuoja žmonių gyvybes.

„Kuo ilgiau užtruks sprendimo priėmimas, tuo daugiau žmonių žus“, – sakė jis per savo kolegės iš Vokietijos Annalenos Baerbock vizitą Charkive.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas