Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vasario 2 dieną Ukrainoje lankysis eurokomisarų grupė

Europos Komisijos atstovė spaudai ketvirtadienį pranešė, kad vasario 2-ąją, likus dienai iki Europos Sąjungos ir Ukrainos viršūnių susitikimo, Kyjive su ukrainiečių vyriausybės nariais susitiks keliolika bloko aukšto rango pareigūnų.
Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Charles'is Michelis ir Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen
Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Charles'is Michelis ir Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen / „Reuters“/„Scanpix“

Vasario 3 dieną Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis susitiks su Europos Vadovų Tarybos ir Europos Komisijos pirmininkais Charles'iu Micheliu ir Ursula von der Leyen, kad aptartų finansinę ir karinę paramą jo šaliai kovoje su Rusijos invazija.

Ukraina anksčiau buvo paskelbusi, kad aukščiausiojo lygio susitikimas įvyks Kyjive, tačiau EVT nepatvirtino susitikimo vietos.

EK atstovė spaudai Dana Spinant naujienų agentūrai AFP sakė, kad į susitikimą su Ukrainos vyriausybės nariais gali atvykti „maždaug 15 eurokomisarų“, tuo patvirtindama leidinio „Politico“ pranešimą.

Ji teigė, kad dalyvaus tie EK nariai, kurių kompetencijai priklauso su Ukraina susiję klausimai, pavyzdžiui, „finansiniai klausimai, narystės ES klausimas arba energetika“, ir pridūrė, kad sąrašas dar nėra galutinai parengtas.

Ano jos, šis vizitas rodo „mūsų darbo su Ukraina mastą“ ir ES paramą šiai šaliai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas