Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vašingtonas ragina paleisti JAV ir Rusijos pilietybes turinčią žurnalistę A. Kurmashevą

Jungtinės Valstijos pirmadienį paragino paleisti JAV ir Rusijos pilietybes turinčią žurnalistę Alsu Kurmashevą (Alsu Kurmaševą), nuteistą Rusijoje kalėti pusseptintų metų už tai, kad pažeidė griežtus karinės cenzūros įstatymus.
Rusija ir JAV žurnalistikos sferoje. /  / AP
Rusija ir JAV žurnalistikos sferoje. / / AP

„Ji yra atsidavusi žurnalistė, į kurią Rusijos valdžia nusitaikė dėl jos bekompromisio įsipareigojimo kalbėti tiesą ir principingų reportažų [...] mes ir toliau aiškiai pabrėžiame, kad ji turėtų būti paleista“, – žurnalistams sakė JAV valstybės departamento atstovas Matthew Milleris (Metjus Mileris).

A. Kurmashevos darbdavys JAV finansuojamas „Laisvosios Europos radijas/Laisvės radijas“ (Radio Free Europe/Radio Liberty, RFE/RL) teismo procesą pavadino „pasityčiojimu iš teisingumo“.

A. Kurmasheva, kaltinta „melagingos“ informacijos skleidimu apie rusų kariuomenę, buvo sulaikyta praėjusių metų spalį, kai buvo iš Prahos, kur gyveno, grįžusi į Rusiją dėl skubių šeimyninių reikalų. 

Kiek anksčiau šiais metais Rusija RFE/RL priskyrė prie „nepageidaujamų organizacijų“, todėl jos darbuotojams ir partneriams gresia baudžiamasis persekiojimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus