Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
09:05

Kuo dabar prekiauja Rusijos prezidento „mirties pirklys“ Viktoras Butas?

Ginklų prekeivis Viktoras Butas, kuris po 12 metų praleistų Amerikos kalėjime grįžo į Rusiją, kai buvo iškeistas į krepšininkę Brittney Griner, vėl užsiima įprasta veikla. Šiuo metu jis tiekia ginklus naujiems prezidento Vladimiro Putino draugams – kovotojams iš Jemeno, kurie nuo praėjusių metų lapkričio taikosi į komercinius laivus, plaukiančius per Raudonąją jūrą, išskirtiniame reportaže skelbia amerikiečių leidinys „The Wall Street Journal“.
Vladimiro Putino „mirties pirklys“, ginklų prekeivis Viktoras Butas
Vladimiro Putino „mirties pirklys“, ginklų prekeivis Viktoras Butas / „AFP“/„Scanpix“

57 metų vyras, kurio gyvenimas, kaip skelbiama, įkvėpė 2005 m. Holivudo filmą „Karo dievas“, kuriame pagrindinį vaidmenį atliko aktorius Nicolas Cage'as, dešimtmečius pardavinėjo sovietų gamybos ginklus Afrikoje, Pietų Amerikoje ir Artimuosiuose Rytuose, kol 2008 m. buvo suimtas per JAV teisėsaugos operaciją.

V.Butas, pramintas „Mirties pirkliu“, beveik prieš dvejus metus išėjo iš JAV kalėjimo, kai buvo iškeistas per kalinių mainus su Maskva į JAV krepšinio žvaigždę B.Griner.

Pažymima, kad, grįžęs į Rusiją, jis įstojo į prokremlišką kraštutinių dešiniųjų partiją ir 2023 m. tapo vietos asamblėjos nariu. Tačiau, panašu, kad ginklų verslo jis neišsižadėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas