Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 05 14 /22:58

Diplomatinių vizitų virtinė: sekmadienį V.Zelenskis nusileido Paryžiuje, susitiks su Emmanueliu Macronu

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sekmadienį nusileido Prancūzijoje, kur susitiks derybų su savo kolega Emmanueliu Macronu, pranešė naujienų agentūros AFP žurnalistai. Dar vienas Ukrainos prezidento vizitas vyks po šio savaitgalio kelionių į Italiją ir Vokietiją, pranešė diplomatiniai šaltiniai.
Elisabeth Borne pasveikino V.Zelenskį atvykus į Paryžių
Elisabeth Borne pasveikino V.Zelenskį atvykus į Paryžių / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Ministrė pirmininkė Elisabeth Borne pasveikino jį išlipant iš lėktuvo Vilakublė oro bazėje į pietvakarius nuo Paryžiaus prieš planuojamą vakarienę su Prancūzijos prezidentu.

Tai bus antrasis Ukrainos vadovo vizitas Prancūzijoje nuo tada, kai Rusija pernai įsiveržė į jo šalį. Prieš tai V.Zelenskis vieną vėlų vasario mėnesio vakarą buvo užsukęs į Paryžių, kur susitiko su Prancūzijos prezidentu Emmanueliu Macronu ir Vokietijos kancleriu Olafu Scholzu.

Volodymyras Zelenskis Eliziejaus rūmuose dalyvaus darbo vakarienėje su savo Prancūzijos kolega Emmanueliu Macronu, anksčiau pranešė CNN.

„Paryžius. Su kiekvienu vizitu Ukrainos gynybiniai ir puolamieji pajėgumai plečiasi, – sekmadienio vakarą atvykęs į Paryžių tviteryje rašė V.Zelenskis. – Stiprėja ryšiai su Europa, didėja spaudimas Rusijai.“

Netrukus E.Macronas priėmė V.Zelenskį Eliziejaus rūmuose, jau antrą kartą nuo praėjusių metų vasario, kai Rusija įsiveržė į Ukrainą.

Per susitikimą E.Macronas „dar kartą patvirtins neabejotiną Prancūzijos ir Europos paramą atkuriant teisėtas Ukrainos teises ir ginant jos pagrindinius interesus“, teigiama pareiškime.

„Todėl šio vakaro diskusijoje daugiausia dėmesio bus skiriama paramai, kurią Prancūzija toliau teikia reaguodama į neatidėliotinus Ukrainos karinius ir humanitarinius poreikius. Abu Prezidentai taip pat aptars ilgalaikes taikos atkūrimo Europoje perspektyvas, visų pirma remiantis Prezidento V.Zelenskio pasiūlytu Taikos planu, kurį Prancūzija remia“, – toliau sakoma pranešime.

V. Zelenskis Vokietijoje lankėsi sekmadienį, tai buvo jo pirmasis vizitas į šią šalį nuo praėjusiais metais prasidėjusios Rusijos invazijos.

Šeštadienį V.Zelenskis lankėsi Italijoje, kur susitiko su šalies lyderiais ir popiežiumi Pranciškumi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito