Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Venesuela kaltina 6 užsieniečius dėl sąmokslo prieš N. Maduro ir jo vyriausybę 

Venesuelos vidaus reikalų ministras Diosdado Cabello (Diosdadas Kabeljas) šeštadienį pareiškė, kad buvo sulaikyti šeši užsieniečiai dėl įtarimų planavus išpuolį prieš prezidentą Nicolasą Maduro (Nikolasas Madurą) ir jo vyriausybę.
Venesuelos rinkimų procesas / Fernando Vergara / AP
Venesuelos rinkimų procesas / Fernando Vergara / AP

Trys amerikiečiai, du ispanai ir Čekijos pilietis buvo sulaikyti Venesueloje, įtariami sąmokslu destabilizuoti padėtį šalyje, šeštadienį pranešė vyriausybė.

D. Cabello sakė, kad neseniai Venesuelos pietryčiuose esančiame Puerto Ajakuče buvo sulaikyti du ispanai dėl įtariamo sąmokslo, susijusio su JAV ir Ispanijos žvalgybos agentūromis bei Venesuelos opozicijos lydere Maria Corina Machado (Marija Korina Mačado).

JAV valstybės departamento atstovas spaudai šeštadienį pareiškė, kad „bet kokie teiginiai apie JAV dalyvavimą sąmoksle nuversti N. Maduro yra neatitinkantys tikrovės". 

Įtariamieji sulaikyti, padidėjus įtampai tarp Venesuelos, Jungtinių Valstijų ir Ispanijos dėl ginčijamų liepos 28 dieną įvykusių Venesuelos prezidento rinkimų, kuriuos laimėjo N. Maduro.

Opozicija tvirtina, kad Edmundo Gonzalezas Urrutia (Edmundo Gonsalesas Urutija) teisėtai laimėjo rinkimus. 

Ispanija atmetė Venesuelos kaltinimus, kad Madridas dalyvavo sąmoksle destabilizuoti šios Lotynų Amerikos šalies vyriausybę, sekmadienį pranešė šaltinis Užsienio reikalų ministerijoje.

„Ispanija neigia ir kategoriškai atmeta bet kokias insinuacijas, kad ji dalyvauja Venesuelos politinės destabilizacijos operacijoje“, – naujienų agentūrai AFP sakė šaltinis po to, kai Venesueloje buvo sulaikyti trys amerikiečiai, du ispanai ir Čekijos pilietis ir apkaltinti dalyvavimu sąmoksle prieš vyriausybę.

Vyriausybė patvirtino, kad abu sulaikytieji ispanai nepriklauso Ispanijos žvalgybos agentūrai CNI, „ar kokiai nors kitai valstybės institucijai“, pridūrė šaltinis.

„Ispanija pasisako už demokratinį ir taikų Venesuelos padėties sprendimą“, – pažymėjo šaltinis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas