Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Venesuelos opozicija: mes bendraujame su kariuomene

Venesuelos laikinuoju prezidentu pasiskelbęs opozicijos lyderis Juanas Guaido pareiškė, kad buvo slapta susitikęs su šalies kariuomenės atstovais. J.Guaido siekia užsitikrinti kariškių paramą ir su jų pagalba išstumti iš valdžios prezidentą Nicolas Maduro.
Juanas Guaido
Juanas Guaido / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Buvome slapta susitikę su ginkluotųjų pajėgų ir saugumo pajėgų nariais, – teigė J.Guaido. – Kariuomenės sprendimas neberemti Maduro yra gyvybiškai svarbus siekiant pokyčių valdžioje. Daugelis kariškių sutinka, kad kelią reikia keisti.“

Opozicionierius taip pat pareiškė, kad kariams buvo pasiūlyta amnestija – išskyrus asmenis, vykdžiusius nusikaltimus žmogiškumui. Tiesa, J.Guaido nesukonkretino, su kuo kariuomenėje kalbėjosi.

J.Guaido prezidentu pasiskelbė praėjusią savaitę. Jį iškart pripažino JAV ir daugelis Lotynų Amerikos šalių. Visgi branduolinės šalys Rusija ir Kinija remia N.Maduro, o Venesuelos kariuomenė iki šiol demonstravo ištikimybę prezidentui.

Šalyje siautėja ekonominė suirutė, hiperinfliacija. Negalėdami išgyventi žmonės milijonais bėga į kaimynines valstybes, o protestai pačioje Venesueloje slopinami jėga.

Pačioje šalyje valdantysis režimas, regis, siekia parodyti, kad situacija kontroliuojama, o žmonės – ramūs. Užsienio šalių žurnalistai trukdo kurti tokį įvaizdį ir yra areštuojami.

Ispanijos naujienų agentūra EFE paskelbė, kad trys jos žurnalistai buvo deportuoti į Kolumbiją. Išsiųsti buvo ir du Čilės žiniasklaidos atstovai, o du prancūzai reporteriai sulaikyti.

VIDEO: Venesuelos lyderių konfrontacija gresia virsti kariniu konfliktu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas