Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Venesuelos prezidentas Hugo Chavezas paskelbė apie „Kalašnikov“ automatų ir bepiločių lėktuvų gamybą

Venesueloje padedant Rusijai pradėti surinkinėti „Kalašnikov“ automatai, taip pat pradedama žvalgybinių bepiločių lėktuvų gamyba, paskelbė šalies prezidentas Hugo Chavezas.
Hugo Chavezas
Hugo Chavezas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip rašo „The Guardian“, generolas Julio Cesaras Moralesas Prieto, kuris vadovauja šalies valstybiniam gamintojui, teigia, kad Venesueloje buvo surinkta jau trys tūkst. Ak-103 automatų nuo tada, kai 2005-aisiais su Rusija buvo pasirašytas susitarimas dėl šių ginklų surinkimo gamyklos statybų.

Anot generolo, surinkinėti ginklus buvo pradėta, nepaisant to, kad gamykla statyti dar nebaigta. Baigus statybas, per metus planuojama pagaminti 25 tūkst. tokių šautuvų.

Trečiadienį buvęs desantinių dalinių vadas H. Chavezas pareiškė, kad Venesueloje taip pat pradėta gaminti granatas, šovinius ir žvalgybai skirtus bepiločius lėktuvus. Pastarųjų kol kas pagaminta trys.

„Neketiname ko nors pulti. Šie projektai skirti gynybai, taikai“, – teigė prezidentas.

H. Chavezas, priešiškai nusiteikęs Amerikos atžvilgiu, neatsiejamas nuo visų 13 prezidento poste praleistų metų, ne kartą perspėjo, kad Amerika gali pulti Venesuelą, siekdama perimti didžiules šalies naftos atsargas.

Jis dažnai viešai smerkia JAV „imperializmą“ ir tokiu būdu pataikauja nacionalionius jaumus puoselėjantiems savo šalininkams.

Venesuelos prezidento oponentai pažeria griežtos kritikos valdžiai dėl to, kad ši skiria milijardus dolerių ginklams įsigyti ir gaminti, nors šie pinigai turėtų būti skirti mokykloms statyti ir infrastruktūrai gerinti.

Nuo 2005 metų Venesuela Rusijoje pagamintai karinei technikai jau išleido milijardus dolerių. Ji įsigijo 24 „Suchoi“ naikintuvų, karinių sraigtasparnių ir 100 tūkst. „Kalašnikov“ automatų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas