Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Viena klaida ir miestas gali žlugti“: rusai bando pralaužti Časiv Jaro gynybą

Ukrainos gynėjai, ginantys Časiv Jarą, neleido rusams pasistūmėti link jo, tačiau šią savaitę priešas prasiveržė ir surengė puolimą dviejose vietose per Šiaurės Donecko kanalą, o tai gali reikšti, kad Rusija žengia svarbų žingsnį, siekdama užimti miestą.

Dabar Ukrainos pajėgos turi neleisti Rusijos kariams užimti pozicijų buferinėje zonoje ir užkirsti kelią plataus masto puolimui Časiv Jare, spalio 18 d. pranešė leidinys „The Wall Street Journal“.

Publikacijos autoriai pabrėžia, kad Časiv Jaras, kaip ir Pokrovskas, yra svarbus miestas Donecko srities gynybai. Jei rusai juos užims, Ukrainos pajėgoms bus daug sunkiau ginti likusią regiono dalį. Pasak analitikų, rusai skuba užimti abu miestus, kol dar nenukrito lapai, kurie veikia kaip priedanga, nepradėjo lyti ir neprasidėjo purvas.

„Užtenka vienos klaidos, ir Časiv Jaras gali žlugti per kelias dienas“, – laikraštis citavo 21-ojo atskirojo motorizuotojo pėstininkų bataliono karininko Rostislavo Kasjanenkos žodžius.

R.Kasjanenkos kuopa gindama miestą neteko 30 vyrų, o dar 70 vyrų iš kitų dalinių žuvo.

Po keleto nesėkmių bandant prasiveržti į Časiv Jarą rusai pakeitė taktiką – dabar jie daugiausia dėmesio skiria bepiločių lėktuvų atakoms prieš įvažiavimus į miestą. Tai apsunkina Ukrainos pajėgų aprūpinimą ir sužeistųjų evakuaciją. Ukrainos ginkluotosios pajėgos neturi elektroninės kovos sistemų, kurios galėtų sustabdyti šias atakas.

Pasak R.Kasjanenkos, Rusijos kariai kerta kanalą nutiestais lynais ir nedidelėmis grupėmis skverbiasi į buferinę zoną. Pagrindinė problema yra ta, kad priešas buferinėje zonoje įgijo atramos tašką, kurį vėliau gali sustiprinti daugiau karių, darydamas spaudimą Ukrainos pozicijoms.

Leidinyje pažymima, kad Rusija taip pat gali brangiai sumokėti už kovas dėl Časiv Jaro, nes toliau naudoja „mėsos atakų“ taktiką. Dauguma Časiv Jaro puolėjų yra užverbuoti iš kalėjimų mainais už pažadėtą laisvę.

Spalio 11 d. Luhansko operatyvinė grupė pranešė, kad rusai neatsisako bandymų pralaužti Ukrainos gynybą prie Časiv Jaro ir į priešakines pozicijas atgabena naujų pastiprinimų.

Spalio 14 d. buvo pranešta, kad rusams „pavyko prasiskverbti“ per kanalą į pietryčius nuo Časiv Jaro.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito