Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vienas žymiausių Lenkijos politikų Radoslawas Sikorskis baigia politinę karjerą

Buvęs Lenkijos Seimo pirmininkas ir užsienio reikalų ministras Radoslawas Sikorskis paskelbė, kad šiemet paliks parlamentą ir baigs politinę karjerą, rašo Lenkijos žiniasklaida.
Lenkijos užsienio reikalų ministras Radoslawas Sikorskis
Buvęs Lenkijos užsienio reikalų ministras Radoslawas Sikorskis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pirmadienį savo „Twitter“ paskyroje R.Sikorskis paskelbė, kad neketina dalyvauti spalio mėnesį vyksiančiuose rinkimuose. Jis neatskleidė pasitraukimo iš politikos priežasčių ar ateities planų. Analitikų manymu, tokį žingsnį galėjo paskatinti ir praėjusiais metais Lenkiją supurtęs pasiklausymo skandalas, kurio epicentre buvo ir R.Sikorskis.

9-ajam praėjusio amžiaus dešimtmetyje į Jungtinę Karalystę nuo persekiojančio komunistinio režimo pasitraukęs R.Sikorskis ilgą laiką dirbo užsienio korespondentu. Po politinių pasikeitimų Lenkijoje grįžo į tėvynę ir įsiliejo į šalies politinį gyvenimą.

Pulitzerio premijos laureatės, žymios rašytojos Anne Applebaum sutuoktinis pasižymėjo ypač kritišku požiūriu Kremliaus politikos atžvilgiu. Kai kurie ekspertai spėliojo, kad R.Sikorskis gali tapti Europos Sąjungos užsienio politikos atstovu, Lenkijos prezidentu ar netgi NATO generaliniu sekretoriumi.

Atsistatydinti iš Lenkijos Seimo pirmininko pareigų jį privertė praėjusių metų birželio mėnesį prasidėjęs pasiklausymo skandalas, kurio metu buvo atskleisti garso įrašai, kuriuose R.Sikorskis Lenkijos ir JAV santykius vadina „beverčiais“, o Jungtinės Karalystės ministrą pirmininką Davidą Cameroną kaltina nekompetencija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas