Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vienos turtingiausių Rusijos moterų brolis siunčiamas už grotų

Maskvos Simonovskio teismas buvusio Maskvos mero Jurijaus Lužkovo svainį Viktorą Baturiną nuteisė šešerius metus kalėti. Jis pripažintas kaltu dėl pasikėsinimo sukčiauti itin stambiu mastu ir įrodymų klastojimo civilinėje byloje, skelbia Laisvės radijas.
Viktoras Baturinas
Viktoras Baturinas / Tass/Laisvės radijo nuotr.
Temos: 2 Maskva Pinigai

Nuosprendyje teigiama, kad verslininkas bandė neteisėtai užvaldyti dalį savo sesers, vienos turtingiausių Rusijos moterų, J.Lužkovo našlės Jelenos Baturinos, turto.

„Scanpix“ nuotr./Jelena Baturina
„Scanpix“ nuotr./Jelena Baturina

Byla buvo nagrinėjama nuo 2022 m. rugpjūčio, praneša „Business FM“. V.Baturinas bandė gauti jo ir sesers įkurtos bendrovės „Inteko“ 25 proc. akcijų paketo rinkos vertę. 2011 m. jis Maskvos arbitražo teismui pateikė du ieškinius, reikalaudamas pripažinti negaliojančiu bendrovės pardavimą „Binbank“ savininkui Mikailui Šichanovui ir „Sberbank“ antrinei įmonei. Antrajame ieškinyje verslininkas reikalavo, kad pirkėjo teisės būtų perkeltos jam.

V.Baturinas daug metų dirbo „Inteko“, kuri iš polipropileno įmonės išaugo į vieną didžiausių Rusijos statybos korporacijų. Dešimtojo dešimtmečio pradžioje jam priklausė pusė bendrovės akcijų. Jo konfliktas su seserimi prasidėjo 2000-ųjų viduryje, kai ji pirmą kartą pasirodė žurnalo „Forbes“ reitinguose kaip milijardinio turto savininkė. Jis reikalavo, kad ši jam sumokėtų maždaug ketvirtadalį bendrovės vertės, rašė žurnalas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jurijus Lužkovas ir Jelena Baturina
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jurijus Lužkovas ir Jelena Baturina

J.Baturina priešinosi teigdama, kad brolis buvo atleistas dėl turto iššvaistymo. 2013 m. jis buvo nuteistas už sukčiavimą, du epizodai buvo susiję su „Inteko“ vekseliais, kuriuos bendrovė pavadino suklastotais.

Dabar „Forbes“ Jelenos Baturinos turtą vertina 1,3 mlrd. dolerių. Pranešama, kad ji gyvena Londone, atsikračiusi daugumos Rusijos turto. Sankcijas prieš ją įvedė Ukraina. Ukrainos nacionalinės kovos su korupcija agentūros interneto svetainėje teigiama, kad jos buvo grindžiamos tuo, jog verslininkė buvo „turtingiausia Rusijos moteris“, kurios verslas gaudavo pajamų iš Maskvos miesto užsakymų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas