Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vietoje medalių dešimtis rusų karių Olenivkoje pasiekė Ukrainos raketa: „Tokių operacijų bus ir ateityje“

Ukrainos ginkluotosios pajėgos sudavė raketinį smūgį Rusijos karių koncentracijai laikinai okupuotoje Olenivkoje, Donecko srityje. Pasak generalinio štabo, ataka buvo įvykdyta naudojant Ukrainos daugkartinio paleidimo raketų sistemas.
Karas Ukrainoje
Karas Ukrainoje / Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas/ „Facebook“

„Preliminariais duomenimis, priešo nuostoliai dėl smūgio: Rusijos karinio dalinio vado pavaduotojas, 19 žuvusių rusų okupantų ir 12 sužeistų užpuolikų, įskaitant šio dalinio vadą“, – detalizavo Generalinis štabas.

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./HIMARS - mobili raketinės artilerijos sistema
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./HIMARS - mobili raketinės artilerijos sistema

Praėjusią naktį paaiškėjo, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos sudavė dar vieną sėkmingą smūgį rusų karių junginiui netoli fronto linijos. Su Rusija siejamų susirašinėjimo platformos „Telegram" kanalų duomenimis, prieš pat smūgį rusai buvo išsirikiavę į eilę atsiimti medalių, tačiau iš HIMARS sistemos paleista raketa juos pasiekė anksčiau.

Tuo tarpu Rusijos valstybinė žiniasklaida nurodo, kad trečiadienį vakare Olenivkos kaime karinė vadovybė išrikiavo į eilę rusų karius, kad galėtų apdovanoti Rusijos ginkluotųjų pajėgų 155-osios atskirosios jūrų pėstininkų brigadą.

Pasak naujienų agentūros „Unian“, tai mažiausiai trečias toks efektyvus smūgis per kiek daugiau nei savaitę. Anksčiau pranešta, kad vasario 20 d. dėl Ukrainos ginkluotųjų pajėgų raketos smūgio į poligoną Donecko srityje žuvo mažiausiai 68 Užbaikalės 36-osios gvardijos motorizuotosios šaulių brigados kariai.

Tokių operacijų bus ir daugiau

„Zuma press“/„Scanpix“/Ukrainos gynybos žvalgybos atstovas Andrijus Jusovas
„Zuma press“/„Scanpix“/Ukrainos gynybos žvalgybos atstovas Andrijus Jusovas

Ukrainos karinės žvalgybos atstovas Andrijus Jusovas smūgį Rusijos pajėgų susitelkimo vietai laikinai okupuotoje Olenivkoje pavadino suplanuota Ukrainos saugumo ir gynybos pajėgų operacija.

Jis pažymėjo, kad tai ne pirmas toks smūgis. Pasak A.Jusovo, panašios operacijos bus vykdomos ir ateityje.

„Tai planingas Ukrainos saugumo ir gynybos pajėgų darbas ir efektyvus turimų priemonių panaudojimas. Žvalgyba vietoje, karinė žvalgyba dirba siekdama nustatyti priešo susitelkimo vietas, gyvąją jėgą ir techniką. Šioje situacijoje operacija buvo puikiai atidirbta, informacija panaudota operatyviai ir priešui suduotas reikšmingas smūgis“, – Laisvosios Europos radijui sakė karinės žvalgybos atstovas.

Kalbėdamas apie tai, kaip žvalgyba gauna informaciją apie Rusijos pajėgų telkimą laikinai okupuotoje teritorijoje arba apie planuojamą Rusijos pajėgų formavimą, A.Jusovas pažymėjo, kad tai yra „kombinuota istorija“: „Informacija gaunama iš kelių šaltinių, kad būtų įsitikinta, jog ji yra teisinga“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento