Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Visi 18 žmonių, keliavę prie Graikijos salos nuskendusia jachta, išgelbėti

Visi 18 žmonių, įskaitant tris vaikus, keliavę su Jungtinės Karalystės vėliava plaukiojusia jachta, ketvirtadienį buvo išgelbėti, laivui nuskendus dėl smarkių vėjų prie Graikijai priklausančios Milo salos krantų, pranešė šalies pakrančių apsaugos tarnyba.
Prie Graikijos salos nuskendo jachta
Prie Graikijos salos nuskendo jachta / „Scanpix“/AP nuotr.

„18 asmenų iš nuskendusio laivo – visi jie yra graikai – yra saugūs ir buvo perkelti į Milo salą“, – naujienų agentūrai AFP sakė pakrančių apsaugos tarnybos atstovas spaudai.

Anot pareigūno, gelbėjimo operacijoje Egėjo jūroje dalyvavo trys patruliniai ir vienas keleivinis laivas ir du sraigtasparniai; jiems padėjo dar du sraigtasparniai, o vienas jų buvo atsiųstas graikų oro pajėgų.

Minėto keleivinio laivo buvo paprašyta padėti nelaimėje atsidūrusiems žmonėms, nurodė pakrantės sargyba. Anot jos, prie operacijos prisidėjo ir netoliese buvęs krovininis laivas bei oro pajėgų lėktuvas.

Pranešama, kad jachta buvo 28 m ilgio.

Ketvirtadienį akvatorijoje, kur nuskendo jachta, esančioje už 16 jūrmylių nuo Milo – turistų pamėgtos Kikladų salos – vėjų greitis siekė 40 km per valandą.

Milas yra netoli nuo Falkoneros salos, prie kurios krantų 1966 metais nuskendo keltas „SS Heraklion“. Per tą katastrofą žuvo 273 žmonės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas