Per Kalėdas skaitykite kartu. Prenumeratai -50%
Išbandyti

Vizito JAV metu Ukrainos premjeras Čikagoje paragino daugiau investuoti į jo šalį

Ukrainos ministras pirmininkas Denysas Šmyhalis antradienį pradėjo vizitą Jungtinėse Valstijose ir apsilankė Čikagoje, kad paskatintų investicijas ir verslą karo nuniokotoje šalyje.
Denysas Šmyhalis
Denysas Šmyhalis / „Scanpix“/AP nuotr.

Prieš bendrą spaudos konferenciją su JAV specialiąja atstove Ukrainos ekonomikos atgaivinimo klausimais Penny Pritzker (Peni Pricker) ir jos broliu, Ilinojaus valstijos gubernatoriumi J. B. Pritzkeriu (Dž. B. Prickeriu), jis kalbėjosi su Čikagos regiono verslo lyderiais.

D. Šmyhalio kelionė vyksta tuo metu, kai Kongrese svarstomas pagalbos Ukrainai, Izraeliui ir kitoms sąjungininkėms paketas.

„Labai džiaugtumėmės Ilinojaus bendrovių dalyvavimu projektuose, susijusiuose su Ukrainos atsigavimu“, – sakė jis žurnalistams, pavadindamas dabartinį laikotarpiu sunkiausiu naujausioje šalies istorijoje.

Jis citavo Pasaulio banko skaičiavimus, kad per ateinantį dešimtmetį ekonomikos atgaivinimui reikės 486 mlrd. dolerių (456,89 mlrd. eurų). Jis paminėjo, kad daugiau kaip 250 tūkst. gyvenamųjų pastatų buvo apgadinti arba sugriauti nuo Rusijos invazijos pradžios 2022 metais.

D. Šmyhalis taip pat padėkojo Ilinojaus valstijai už atsiųstus šimtus greitosios pagalbos automobilių.

Buvusi JAV prekybos sekretorė P. Pritzker teigė, kad JAV pagalbos paketas yra itin svarbus siekiant išgelbėti Ukrainos ekonomiką ir laimėti karą.

Ji sakė, kad ši misija yra asmeniška ir dėl jos šeimos ukrainietiškų šaknų. Pritzkeriai yra savo šeimos viešbučių tinklo „Hyatt“ turto paveldėtojai. P. Pritzker teigė, kad jų prosenelis Ukrainos sostinę Kyjivą paliko daugiau kaip prieš 140 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tvarumu garsėjanti kompanija „Reynaers Aluminium“ prisidės prie unikalaus miestelio verslui statybų Kauno LEZ
Reklama
Energija veiksme: kaip Dakaro lenktynininkas valdo stresą ir iššūkius
Reklama
Tyrimas: lietuviams planuojant kalėdinio stalo meniu svarbiausia kokybė bei šviežumas