Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 12 29 /11:27

Vokiečių generolas įvertino Rusijos nuostolius Ukrainoje: šis karas nualins Maskvą

Rusija Ukrainoje patyrė didžiulių žmogiškųjų ir materialinių nuostolių, o jos kariuomenė iš konflikto išeis susilpnėjusi, penktadienį paskelbtame interviu teigė aukšto rango Vokietijos karininkas.
Ukrainos kariai
Ukrainos kariai / Volodymyras Zelenskis / „Telegram“

Interviu pasirodė tuo metu, kai Kyjivas kovoja, kad išlaikytų Vakarų paramą savo kovai su 2022 metų vasarį įsiveržusiomis Rusijos pajėgomis.

„Jūs žinote, kad, Vakarų žvalgybos duomenimis, 300 tūkst. Rusijos karių žuvo arba buvo taip sunkiai sužeisti, kad jų nebegalima mobilizuoti į karą“, – laikraščiui „Sueddeutsche Zeitung“ sakė Vokietijos kariuomenės paramą Kyjivui prižiūrintis Christianas Freudingas.

Šį mėnesį nutekinta Jungtinių Valstijų žvalgybos informacija rodo, kad nuo karo pradžios Ukrainoje žuvo arba buvo sužeista 315 tūkst. Rusijos karių.

„Rusijos žmogiškieji ir materialiniai nuostoliai yra milžiniški“, – sakė Ch.Freudingas, kuris taip pat yra svarbus Vokietijos gynybos ministro Boriso Pistoriaus patarėjas.

Manoma, kad Rusija taip pat prarado tūkstančius kovos tankų ir pėstininkų kovos mašinų, pridūrė jis.

„Rusijos ginkluotosios pajėgos iš šio karo išeis susilpnėjusios tiek materialiai, tiek personalo požiūriu“, – teigė jis.

Tačiau Rusijai pavyksta ir toliau verbuoti karius, įskaitant naudojimąsi kaliniais, sakė Ch.Freudingas.

„Ir, žinoma, matome didžiules investicijas į ginklų pramonę“, – kalbėjo jis.

Prezidentas Vladimiras Putinas neseniai pareiškė, kad Maskva 2023 metais savanoriškais pagrindais į kariuomenę įtraukė 486 tūkst. žmonių ir kad kitais metais pastangos didinti kariuomenę paspartės.

Jis pažadėjo sustiprinti Rusijos gynybinius pajėgumus, kol ekonomika yra nukreipta į karo veiksmus, o Kremlius stengiasi išvengti plataus masto Vakarų sankcijų poveikio.

Vokiečių generolas pripažino, kad Rusija demonstruoja didesnį atsparumą, nei Vakarų sąjungininkai tikėjosi karo pradžioje.

„Galbūt nepastebėjome arba nenorėjome pastebėti, kad jie ir toliau gali būti aprūpinami sąjungininkų“, – teigė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas