Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vokietija – ant pokyčių slenksčio: prasidėjo mūšis dėl svarbiausio posto

Dvi pirmaujančios Vokietijos partijos – Krikščionys demokratai ir Žalieji – pagaliau nusprendė, kas varžysis dėl kanclerės Angelos Merkel posto. Dabar jos pradeda ne tik ideologinį, bet ir kartų mūšį.
Angela Merkel ir Borisas Johnsonas
Angela Merkel ir Borisas Johnsonas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Žaliųjų atstovė, 40-metė Annalena Baerbock, niekada nėra buvusi vyriausybės nare ir žada Vokietijai naują pradžią. Ji stoja į kovą su 60 metų A.Merkel partijos lyderiu Arminu Laschetu, kuris įsipareigoja tęsti konservatyvią kanclerės politiką.

Rugsėjo mėnesį laukiantys rinkimai bus kertiniai ne tik Vokietijai, bet ir Europai. Tuo metu, kai nacionalistiniai ir populistiniai judėjimai įgauna jėgos, bus išrinktas naujas galingiausios žemyno ekonomikos ir vienos iš pagrindinių demokratinių vertybių rėmėjų lyderis.

Daugeliui analitikų kyla klausimas, ar vokiečiai balsuos už pokyčius, ar laikysis A.Merkel politikos, kuri suteikė šaliai beveik du dešimtmečius ekonominės stiprybės ir politinio stabilumo.

„Ar tikrai vokiečiai pasirengę išlįsti iš savo kokono, kuriame kiūtojo pastaruosius 16 metų? – klausia Sudha Davidas-Wilpas, už Atlanto įsikūręs Vokietijos Maršalo fondo Berlyne bendradarbis. – Ar jie tikrai pasirengę susidurti su tokiais iššūkiais, kuriuos nori prisiimti Žalieji, pavyzdžiui, skaitmeninės ir energetinės pertvarkos?“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas