Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vokietija iki rugpjūčio 31 dienos pratęsė draudimą keliauti už ES ribų

Vokietijos vyriausybė trečiadienį iki rugpjūčio 31 dienos pratęsė kelionių draudimą kelionėms į Europos Sąjungai nepriklausančias šalis ir iš jų dėl koronaviruso pandemijos, suduodama smūgį tokių turistų pamėgtų šalių kaip Turkija turizmo sektoriui.
Vokietijos-Čekijos siena
Vokietijos-Čekijos siena / „Scanpix“/AP nuotr.

Kovo viduryje, įsibėgėjus koronaviruso protrūkiui, Vokietija pirmą kartą per savo istoriją perspėjo gyventojus atsisakyti bet kokių užsienio kelionių.

Tačiau nuo pirmadienio vokiečiai vėl galės nevaržomai keliauti į visas ES šalis, taip pat į Britaniją, Islandiją, Lichtenšteiną, Norvegiją ir Šveicariją.

Užsienio reikalų ministras Heiko Maasas pareiškė, kad sprendimas pratęsti kelionių draudimą į vadinamąsias trečiąsias šalis, esančias už ES teritorijos ribų ir nepriklausančias Šengeno zonai, yra būtinas, nes viruso protrūkio atsinaujinimo atvejui nėra „bendrų kriterijų ir koordinavo procesų“ su tomis šalimis.

„Negalime rizikuoti ir nerizikuosime, kad šią vasarą vokiečiai [išsibarstę] po visą pasaulį atsidurtų keblioje padėtyje arba grįžtantieji iš atostogų parsivežtų virusą į Vokietiją“, – savo pareiškime rašo H. Maasas .

Turkija yra viena iš šalių, kurią labiausiai paveiks pratęstas kelionių draudimas, nes ši Viduržemio pajūrio valstybė yra trečia populiariausia vokiečių vasaros atostogų vieta po Ispanijos ir Italijos.

Savo vasaros atostogas vokiečiai taip pat mėgsta leisti Tailande ir Egipte.

Tačiau kanclerės Angelos Merkel kabinetas sutiko, kad atskirais atvejais gali būti daromos išimtys, atsižvelgiant į „epidemiologinės padėties teigiamus pokyčius“ ir tokius kriterijus kaip kitos šalies sveikatos apsaugos sistema arba taikomi reikalavimai dėvėti apsaugines kaukes ir laikytis saugaus atstumo.

Be to, Vokietija gali nuspręsti vėl uždrausti keliones į atskiras ES valstybes, jeigu jose infekcijos COVID-19 atvejų skaičius išaugtų.

Kitoje spaudos konferencijoje vidaus reikalų ministras Horstas Seehoferis pasveikino sprendimą nuo pirmadienio atšaukti Vokietijos sienų kontrolę, ES valstybėms palaipsniui sugrįžtant prie kelionių tvarkos, buvusios iki pandemijos.

„Europos Sąjungoje sugrąžinama judėjimo laisvė“, – pareiškė H.Seehoferis.

Europos vyriausybės patiria spaudimą atverti savo ekonomikas ir sušvelninti karantino apribojimus dabar, kai manoma, kad daugeliui žemyno šalių pavyko suvaldyti viruso plitimą.

Sienų uždarymas ypač pakenkė turizmo sektoriui. Teko atšaukti lėktuvų skrydžius, uždaryti viešbučius, todėl dabar verslas tikisi per vasarą atgauti bent dalį prarastų pajamų.

Nuo pirmadienio pirmosios atostogų išsiruošusių vokiečių grupės jau tikriausiai galės vykti į Balearų salas, o Ispanija stebės, kaip veiks šis bandomasis režimas, prieš visiškai atidarydama savo tarptautines sienas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas