Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
17:41 /18:25

Vokietija ragina skubiai imtis priemonių įtampai Artimuosiuose Rytuose mažinti

Vokietija šeštadienį pareiškė, kad reikia skubiai imtis priemonių įtampai Artimuosiuose Rytuose mažinti, baiminantis, kad Izraelio ir „Hamas“ karas gali persimesti į Libaną.
RABIH DAHER / AFP
RABIH DAHER / AFP

Nuo antradienio Libane žuvo dešimtys žmonių ir tūkstančiai buvo sužeisti per išpuolius, dėl kurių kaltinamas Izraelis, įskaitant oro antskrydžius ir nešiojamų prietaisų sprogimus.

Nuo spalio 7-osios, kai po „Hamas“ smogikų Izraelyje surengto išpuolio kilo karas Gazos Ruože, Irano remiama Libano grupuotė „Hezbollah“ ir Izraelis beveik kasdien susišaudo su izraeliečių kariais prie Libano ir Izraelio sienos 

„Reikia skubiai imtis konkrečių priemonių padėčiai Artimuosiuose Rytuose švelninti ir siekiant sumažinti civilių gyventojų aukų skaičių“, – socialiniame tinkle „X“ rašė Vokietijos užsienio reikalų ministerija. 

Užsienio reikalų ministrė Annalena Baerbock (Analena Bėrbok) susisiekė su Izraelio ir Libano kolegomis, kad aptartų tolesnius veiksmus, pridūrė ministerija.

Vokietijos federalinė vyriausybė pareiškė, kad yra labai susirūpinusi dėl pastarojo meto eskalacijos regione, pažymėdama, kad ji nėra neišvengiama.

„Turi būti įmanomas diplomatinis konflikto sprendimas“, – pareiškime sakė vyriausybės atstovas spaudai Steffenas Hebestreitas (Štefenas Hebeštraitas).

Kanclerio Olafo Scholzo (Olafo Šolco) biuras perspėjo, kad visuotinis karas turėtų „siaubingų ir ilgalaikių pasekmių viso regiono gyventojams“ ir sukeltų katastrofišką destrukciją.

Nuogąstavimai, kad Izraelio šiauriniame pasienyje gali kilti didelis karas, sustiprėjo po to, kai Libane per dvi dienas sprogo tūkstančiai „Hezbollah“ kovotojų ryšio priemonių ir per tuos sprogimus žuvo bent 37 žmonės, o dar beveik 3 tūkst. buvo sužeisti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas