Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vokietijoje sulaikyti trys sirai, planavę teroro ataką

Vokietijos policija sulaikė tris sirus, įtarus juos savižudiško išpuolio rengimu džihadistų grupuotės „Islamo valstybė“ nurodymu, pranešė ketvirtadienį federalinė prokuratūra.
Policija
Policija / Reuters/Scanpix nuotr.

Pagal įtartųjų planą du vyrai turėjo detonuoti savo mirtininkų liemenes, o kiti turėjo žudyti praeivius šaunamaisiais ginklais bei sprogmenimis šalies vakarų mieste Diuseldorfe, nurodo prokuratūra.

Pasak jos, trys įtariamieji – 25, 27 ir 31 metų amžiaus – buvo sulaikyti Šiaurės Reine-Vestfalijos, Brandenburgo ir Badeno-Viurtembergo žemėse, o ketvirtasis, 25-erių, yra sulaikytas Prancūzijoje nuo vasario.

„Pagal Saleh A. ir Hamza C. planus du savižudžiai mirtininkai turėjo detonuoti savo sprogmenimis užtaisytas liemenes Heinricho Heinės alėjoje pagrindinėje Diuseldorfo gatvėje“, – sakoma prokuratūros pranešime.

„Be to, kiti užpuolikai turėjo žudyti praeivius šautuvais ir kitais sprogmenimis“, – nurodoma pranešime, kuriame trečias Vokietijoje areštuotas įtariamasis minimas kaip Abd Arahman A. K.

Beje pranešime pažymima, kad nėra jokių įrodymų, „jog šie įtariamieji būtų pradėję konkrečiai vykdyti savo išpuolių planą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas