Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vokietijos kancleris Indijoje spaudžia daryti pažangą dėl prekybos susitarimo su ES

Vokietijos kancleris Olafas Scholzas šeštadienį atvyko į Indiją, kur sieks stiprinti verslo ryšius tarp abiejų šalių ir spaus nepaisant nuomonių skirtumų Ukrainos klausimu daryti pažangą dėl prekybos susitarimo su Europos Sąjunga.
Olafas Scholzas
Olafas Scholzas / DPA/ „Scanpix“ nuotr.

„Norime toliau stiprinti savo dvišalius santykius su Indija ir mūsų bendradarbiavimą pasauliniais klausimais, tokiais kaip klimato kaitos švelninimas ir mūsų ekonomikų transformavimas“, – interviu laikraščiui „The Times of India“ sakė O.Scholzas.

„Yra didžiulis potencialas intensyvinti bendradarbiavimą tokiuose sektoriuose kaip atsinaujinantys energijos šaltiniai, vandenilis, mobilumas, farmacija, skaitmeninė ekonomika ir daug kitų“, – sakė kancleris.

O.Scholzas, kurį atlydėjo tokių Vokietijos firmų kaip „Siemens“ vadovai, Naujajame Delyje susitiko su ministru pirmininku Narendra Modi ir turi nuvykti į Bengalūrą, kur lankysis vokiečių programinės įrangos kompanijose, įskaitant SAP.

Pasak pareigūnų, O.Scholzas spaus daryti pažangą dėl ES ir Indijos prekybos susitarimo, seniai įstrigusio nesutariant dėl tarifų ir Indijos darbuotojų galimybių Europoje.

Abi šalys taip pat nesutaria dėl Rusijos karo Ukrainoje. Indija atsisako pasmerkti Rusijos invaziją ir perka daugiau naftos iš savo didžiausios ginklų tiekėjos.

64 metų O.Scholzas taip pat sakė, kad Didysis dvidešimtukas (G-20), kuriam dabar pirmininkauja Indija, neturėtų mažinti spaudimo Rusijai.

Vokietija, Prancūzija ir Didžioji Britanija penktadienį pareikalavo, kad bet kuriame bendrame šiuo metu Bengalūre vykstančio G-20 finansų ministrų susitikimo pareiškime būtų paminėtas karas, pasirodžius pranešimų, kad šeimininkė Indija norėjo išvengti šio žodžio naudojimo. Susitikimas turi baigtis šeštadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas