Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijos kancleris remia M. Rutte kandidatūrą į NATO generalinio sekretoriaus postą

Vokietijos kancleris Olafas Scholzas (Olafas Šolcas) remia kadenciją baigiančio Nyderlandų ministro pirmininko Marko Rutte (Marko Riutės) kandidatūrą į NATO generalinio sekretoriaus postą, ketvirtadienį pranešė jo atstovas spaudai. 
Michael Kappeler / dpa/picture-alliance
Michael Kappeler / dpa/picture-alliance

Šie kanclerio komentarai buvo paskelbti po to, kai Jungtinė Karalystė anksčiau ketvirtadienį viešai pareiškė remianti M. Rutte kandidatūrą.

„Dėl savo didžiulės patirties, puikių žinių saugumo politikos srityje ir stiprių diplomatinių įgūdžių jis yra puikus kandidatas“, – socialiniame tinkle „X“ nurodė vokiečių vyriausybės atstovas Steffenas Hebestreitas (Štefenas Hebeštraitas).

M. Rutte šiuo metu laikomas realiausiu kandidatu tapti Jenso Stoltenbergo įpėdiniu.

57-erių M. Rutte, kuris anksčiau buvo atmetęs galimybę kelti savo kandidatūrą į NATO generalinius sekretorius, praėjusių metų spalį Nyderlandų žiniasklaidai sakė, kad vadovavimas Aljansui būtų įdomi patirtis ir kad jis yra pasirengęs užimti šias pareigas, jei jos būtų pasiūlytos.

Diplomatų teigimu, M. Rutte, kuris ministro pirmininko pareigas užima jau 13 metų, yra gerai žinoma figūra Europos politinėje arenoje, o NATO valstybės – JAV, Jungtinė Karalystė, Prancūzija ir Vokietija – jį vertina labai teigiamai.

Kiti kandidatai į NATO generalinio sekretoriaus postą yra Estijos ministrė pirmininkė Kaja Kallas (Kaja Kalas) ir Latvijos užsienio reikalų ministras Krišjanis Karinis. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas