Prenumerata nuo 0,50 Eur/mėn! Paskutinės akcijos savaitės.
Išbandyti

Vokietijos kariuomenė palieka oro pajėgų bazę Nigeryje

Nutrūkus deryboms su Nigerį valdančia chunta, Vokietijos kariuomenė iki rugpjūčio 31-osios nutrauks operacijas savo oro pajėgų bazėje šioje Sahelio šalyje, šeštadienį pranešė Vokietijos gynybos ministerija.
MANJUNATH KIRAN / AFP
MANJUNATH KIRAN / AFP
Temos: 2 Vokietija Nigeris

Visi bazėje dislokuoti Bundesvero kariai bus išvesti iki rugpjūčio 31 dienos, o Vokietijos karinis bendradarbiavimas su Nigeriu bus nutrauktas, pridūrė ministerija.

Derybų nutrūkimas yra naujausias Nigerio diplomatinis posūkis nuo Vakarų po to, kai 2023 metų liepą surengto perversmo metu buvo nuverstas prezidentas Mohamedas Bazoumas (Mohamedas Bazumas) ir į valdžią atėjo dabartinė karinė vadovybė.

Nuo to laiko Nigeris pasuko link Rusijos ir Irano ir nusigręžė nuo Jungtinių Valstijų bei buvusios kolonijinės valdovės Prancūzijos.

Panašus pokytis įvyko ir kaimyniniuose Malyje ir Burkina Fase, kuriuos taip pat valdo kariniai lyderiai ir kurie susiduria su džihadistų grupuočių smurtu.

Gegužės pabaigoje Vokietija ir Nigeris pasiekė laikiną susitarimą, pagal kurį Bundesveras iki rugpjūčio pabaigos galės toliau eksploatuoti oro transporto bazę sostinėje Niamėjuje.

Tačiau derybos dėl šio susitarimo pratęsimo nutrūko, visų pirma dėl to, kad bazės personalas nebeturėtų imuniteto nuo baudžiamojo persekiojimo.

Pastaruoju metu bazėje buvo dislokuoti tik 38 Bundesvero kariai ir 33 Vokietijos bei užsienio bendrovių darbuotojai.

Bazė buvo visų pirma naudojama Vokietijos piliečių evakuacijos operacijoms Afrikoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – kompiuteriniai žaidimai ir turnyrai, virtualios pramogos ir „OG Version“ koncertas
Reklama
Patirti pelkes miesto širdyje: Vilniaus „Akropolyje“ lankytojai kviečiami į interaktyvų labirintą
Siųsk nuotrauką – laimėk paspirtuką!
Reklama
Parduotuvėse – naujiena loterijų ir gyvūnų mylėtojams