Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Vokietijos kraštutiniai dešinieji AfD paskelbė, kad sieks tapti valdančiąja partija

Vokietijos kraštutinių dešiniųjų partija „Alternatyva Vokietijai“ (AfD) šeštadienį paskelbė sieksianti tapti šalies valdančiąja partija. 
IMAGO/Christoph Hardt / IMAGO/Panama Pictures
IMAGO/Christoph Hardt / IMAGO/Panama Pictures

Šeštadienį prasidėjo AfD suvažiavimas, kurio metu kilo demonstrantų ir policijos susirėmimai. 

Vakariniame Eseno mieste, kur, pasak protesto organizatorių, prie partijos suvažiavimo vietos protestavo apie 50 tūkst. žmonių. Pranešama, kad taip pat buvo dislokuota apie 1 tūkst. policijos pareigūnų.

Tačiau policija kol kas nepateikė išsamesnės informacijos. 

„Mes norime valdyti iš pradžių Vokietijos rytuose, paskui vakaruose, paskui federaliniu lygmeniu“, – sakė vienas iš AfD pirmininkų Tino Chrupalla (Tinas Chrupala). 

Policija pridūrė, kad per protestą buvo priversta panaudoti ašarines dujas ir lazdas. Be to, incidento metu buvo sužeista 11 policijos pareigūnų. 

„Rūtenšeldo kvartale įvyko keli smurto veiksmai. Demonstrantai, kai kurie iš jų su gobtuvais, puolė saugumo pajėgas. Buvo suimti keli asmenys“, – socialiniame tinkle „X“ pranešė Šiaurės Reino-Vestfalijos žemės, kurioje yra Esenas, policija. 

Aukšto rango regiono pareigūnas įspėjo, kad tarp protestuotojų gali būti „galimai smurtaujančių kraštutinių kairiųjų ramybės drumstėjų“.

Birželio pradžioje rinkimuose į Europos Parlamentą AfD surinko 16 proc. balsų ir užėmė antrąją vietą. Tai geriausias partijos rezultatas EP rinkimuose nuo jos įkūrimo 2013-aisiais. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius