Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vokietijos policija teigia, kad įtariamasis siras prisipažino įvykdęs išpuolį peiliu

Vokietijos policija sekmadienį pranešė, kad vienas siras pasidavė ir prisipažino per miesto šventę nužudęs tris žmones ir dar aštuonis sunkiai sužeidęs. 
Peilis ataka Solingeno miesto šventėje. / Thomas Banneyer / dpa/picture-alliance
Peilis ataka Solingeno miesto šventėje. / Thomas Banneyer / dpa/picture-alliance
Temos: 2 Vokietija Išpuolis

Vokietiją sukrėtė penktadienį įvykdytas išpuolis peiliu per miesto šventę vakariniame Zolingeno mieste, kur susirinko tūkstančiai žmonių. 

Pareigūnai pranešė, kad žuvo du 56 ir 67 metų vyrai ir 56 metų moteris. Keturių sužeistųjų būklė tebėra sunki. Pasak policijos, visoms aukoms peiliu buvo durta į kaklą.

Policija pareiškime nurodė, kad įtariamasis yra 26-erių siras, kuris „pasidavė už tyrimą atsakingiems pareigūnams“. Atsakomybę už išpuolį prisiėmė grupuotė „Islamo valstybė“ (IS).

Policijos pareigūnai įtariamąjį sulaikė šeštadienį per reidą prieglobsčio prašytojų nakvynės namuose, esančiuose netoli išpuolio vietos, naujienų agentūrai AFP nurodė policijos atstovas spaudai.

Šiaurės Reino-Vestfalijos žemės vidaus reikalų ministras Herbertas Reulas sakė, kad policija turėjo įrodymų, kad šis vyras yra susijęs su išpuoliais, kurių metu buvo panaudotas peilis. 

Laikraščių „Bild“ ir „Spiegel“ duomenimis, įtariamasis į Vokietiją atvyko 2022 metų gruodį ir turėjo saugomo imigranto statusą, kuris dažnai suteikiamas asmenims, bėgantiems iš karo draskomos Sirijos.

Jis nebuvo žinomas saugumo tarnyboms kaip ekstremistas, pranešė laikraščiai.

Vokietijos prokurorai pranešė pradėję įtariamo teroristinio išpuolio tyrimą po to, kai penktadienį Zolingene buvo nužudyti trys žmonės, sekmadienį po 26-erių siro sulaikymo pranešė atstovas spaudai.

Federaliniai prokurorai pradėjo tyrimą dėl kaltinimų „dalyvavimu teroristinės organizacijos veikloje“, AFP sakė prokuratūros atstovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas