Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijos sveikatos ministras: šalis išgyvena „nepasiskiepijusiųjų pandemiją“

Vokietiją yra apėmusi „didžiulė“ nuo COVID-19 nepasiskiepijusių žmonių pandemija, trečiadienį pareiškė sveikatos apsaugos ministras Jensas Spahnas ir paragino imtis griežtesnių priemonių naujai susirgimų bangai suvaldyti.
Jensas Spahnas
Jensas Spahnas / AP/„Scanpix“ nuotr.

„Šiuo metu faktiškai susiduriame su neskiepytų asmenų pandemija, ir ji yra didžiulė, – žurnalistams sakė J.Spahnas. – Kai kuriuose Vokietijos regionuose vėl trūksta lovų intensyviosios terapijos skyriuose.“

Vokietija, daugiausiai gyventojų turinti Europos šalis, pastarosiomis savaitėmis grumiasi su ketvirtąja COVID-19 banga. Septynių dienų sergamumo koronavirusine infekcija rodiklis yra pasiekęs nuo gegužės nematytas aukštumas.

Roberto Kocho instituto duomenimis, šalyje per pastarąją parą nustatyti 20 398 nauji užsikrėtimo atvejai, 194 anksčiau užsikrėtę žmonės mirė.

Šalyje pilnai pasiskiepiję daugiau nei 66 proc. gyventojų. Tačiau J.Spahnas apgailestavo, kad vakcinacijos tempai lėtėja ir daug 18–59 metų piliečių vis dar yra nepasiskiepiję.

Ministras taip pat paragino taikyti griežtesnę patikrą per renginius ar įstaigose, kur turi būti įleidžiami tik asmenys, galintys įrodyti, jog yra pasiskiepiję, persirgę koronavirusine infekcija ar turi neigiamą COVID-19 testo rezultatą.

„Tai nesusiję su persekiojimu dėl skiepų, – sakė jis. – Tokiu būdu siekiama išvengti sveikatos apsaugos sistemos perkrovos.“

Paskutinė J.Spahno rekomendacija – dėti daugiau pastangų revakcinacijai skatinti, nes dabartinis jos tempas, anot ministro, „nepakankamas“.

Vokietijoje nuo pandemijos pradžios nustatyti daugiau nei 4,6 mln. COVID-19 atvejų, apie 96 tūkst. žmonių nuo šios ligos mirė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas