Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijos traukinyje išpuolį įvykdęs vyras aukų nesirinko, turi psichinės ligos požymių

Vokietijoje greitajame traukinyje šeštadienį siautėjęs 27 metų peiliu ginkluotas užpuolikas savo aukas pasirinko „atsitikinai“ ir turėjo psichinės ligos požymių, sekmadienį pranešė pareigūnai.
Peilis
Peilis / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Vokietija Išpuolis

Iš Sirijos kilęs vyras praėjus dienai po išpuolio buvo paguldytas į psichiatrijos skyrių, nurodė pareigūnai, atmesdami teroristinio išpuolio galimybę.

Policijos pareigūnai ir tyrėjai žurnalistams Aukštutinio Pfalco Noimarkto mieste sakė, kad užpuoliko motyvai dar nežinomi, tačiau kol kas teroristinių motyvų požymių nėra.

„Nėra jokių [išpuolio] islamistinės kilmės požymių“, – sakė Aukštutinio Pfalco pareigūnė Sabine Nagel, tačiau pabrėžė, kad tyrimas dar tik pradiniame etape.

Šeštadienį prieš 9 val. ryto policija gavo pranešimą, kad iš Rėgensburgo į Niurnbergą važiuojančiame „Intercity Express“ sistemos traukinyje peiliu ginkluotas vyras užpuolė keleivius.

Įtariamasis sulankstomu peiliu su 8 cm ilgio ašmenimis pirmiausia sužalojo tame pačiame traukinio vagone važiavusio 26 metų vyro galvą, tada užpuolė 60 metų vyrą, sužeisdamas jį į galvą ir į liemenį, o po to užpuolė ir sužeidė kitą 60 metų vyrą. Vėliau jis nubėgo į kitą traukinio vagoną ir sužalojo 39 metų vyrą, subadydamas viršutinę jo kūno dalį.

Visos keturios išpuolio aukos, gyvenančios Rėgensburgo ar netoliese esančioje Pasau vietovėje, buvo paguldytos į netoliese esančias ligonines.

Policija pranešė, kad įtariamasis, Sirijos pilietis, į Vokietiją atvyko 2014 metais, o 2016-aisiais jam šalyje buvo suteiktas prieglobstis. Vyras gyveno Bavarijos Pasau mieste.

Greitasis traukinys šeštadienį buvo sustabdytas tarpinėje stotyje tarp Rogensburgo ir Niurnbergo. Suimamas užpuolikas nesipriešino. Į įvykio vietą buvo išsiųsta maždaug 420 policijos ir greitosios pagalbos tarnybų darbuotojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento