Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijos ultimatumas Afganistanui: nutrauks paramą, jei nebus suvaldytas migrantų srautas

Vokietijos vidaus reikalų ministras Thomasas de Maiziere'as pareiškė, kad jo šalis pasirengusi toliau teikti paramą Afganistanui saugumo srityje, tačiau tai vyks tik tada, jei Kabulas suvaldys į Europą plūstančius migrantų srautus.
T.de Maiziere ir Angela Merkel
T.de Maiziere ir Angela Merkel / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.

Vizito Kabule metu Vokietijos vidaus reikalų ministras sakė: „Mes pasirengę likti tiek, kiek reikės, tačiau ir Afganistano gyventojai turi likti čia.“

„Norime, kad migrantų srautas būtų sustabdytas“, – teigė Th.de Maiziere'as.

Vokietija įsitraukė į saugumo operacijas Afganistane dar 2003 metais ir per tą laiką padėjo paruošti 73 000 afganų pareigūnų. Beveik tūkstantis Vokietijos karių liko šalyje, nepaisant to, kad NATO operacija oficialiai baigėsi dar 2014 metais.

„Nėra jokių lengvų pinigų Vokietijoje. Nėra garantuoto būsto ar darbo“, – pabrėžė Vokietijos vidaus reikalų ministras vizito Afganistane metu. Jis paragino Afganistano piliečius likti šalyje ir užsiimti jos atstatymu. Jo teigimu, dalis regionų yra stabilūs.

Th.de Maiziere'as pabrėžė, kad Vokietija grąžins visus migrantus, kurie negaus teisės gyventi jo šalyje ir pridūrė, kad tiems, kurie nuspręs grįžti, bus padedama.

Iš Afganistano į Vokietiją plūstančių migrantų skaičius per praėjusius metus smarkiai išsaugo. 2014 metais Vokietijoje prieglobsčio pasiprašė tik 9700 afganų, o 2015 jų jau buvo 150 000.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas