Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vokietijos viešbutyje rastas iš arbaleto nušautas trejetas jautė aistrą viduramžiams

Trys nuo arbaleto strėlių žuvę vokiečiai aistringai domėjosi viduramžių tradicijomis ir ginklais, antradienį pranešė Vokietijos žiniasklaida, teismo medicinos ekspertų pradinėms išvadoms parodžius, kad du bendražygius nužudžiusi moteris nusižudė.
Viešbutis, kariame arbaletu nužudyti žmonės
Viešbutis, kariame arbaletu nužudyti žmonės / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Paslaptingą trijų žmonių žūtį tiriantys policijos pareigūnai sakė radę dviejų aukų testamentus viešbučio kambaryje, bet nepastebėję ženklų, kad jame būtų vykusios grumtynės arba būtų buvę kitų žmonių.

Vokietiją sekmadienį pribloškė žinia apie tris kūnus, rastus šeštadienį viename viešbučio kambaryje Bavarijoje, Austrijos pasienyje esančiame Pasau mieste. Vėliau pirmadienį visai kitoje šalies dalyje esančiame Vitingene buvo rastos dar dvi negyvos moterys.

Didelio tiražo dienraštis „Bild“ pranešė, kad visos aukos domėjosi viduramžiais, riterių turnyrais, dvikovomis, ginklais ir alchemija.

Skrodimo išvadose sakoma, kad dvi iš Pasau viešbutyje rastų aukų – 33 metų Kerstin E. ir 53 metų Torstenas W. – buvo rasti negyvi lovoje, susikibę už rankų, su strėlėmis galvose ir krūtinėse.

Kambaryje taip pat buvo rasti iš Reino krašto-Pfalco žemės atvykusios poros testamentai, informavo policija.

Dar viena kambaryje rasta negyva moteris – 30 metų Farina C. – gulėjo ant grindų su strėle kakle, o ne krūtinėje, kaip buvo pranešta anksčiau.

Vietos prokuratūra sakė tirianti šią bylą kaip „nužudymą paprašius [aukoms] ir savižudybę“. Manoma, kad Farina C. pirmiausia nušovė porą, o tada nusišovė pati.

Susižavėjimas viduramžiais

Lietingą penktadienio vakarą trejetas užsiregistravo prie upės Austrijos pasienyje esančiame viešbutyje „Zur Triftsperre“.

Už tris nakvynes be pusryčių Farina C. sumokėjo 300 eurų, o tada visi nuėjo į savo kambarį.

Abi moterys buvo apsirengusios juodai, nurodoma žiniasklaidos pranešimuose.

Trejetas užsiregistravo viešbutyje be bagažo. Prie savo mašinų jie grįžo tik vėliau, kai viešbučio registratūra jau buvo uždaryta, ir pasiėmė krepšius su arbaletais.

Vėliau kambaryje buvo rasti trys arbaletai. Vienas jų tebegulėjo supakuotas krepšyje.

Dienraštis „Bild“ rašo, kad Torstenui W. paskutinius penkis mėnesius priklausė parduotuvė „Milites Conductius“. Joje buvo pardavinėjami viduramžių stiliaus kardai, kirviai, peiliai, vėliavos, drabužiai ir net midus.

Ant jo rankų buvo ištatuiruoti viduramžių alchemikų ir filosofijos simboliai.

Reino krašto-Pfalco žemėje esančioje parduotuvėje taip pat vakarais buvo rengiamos kardo valdymo pamokos, rašo „Bild“.

Parduotuvėje taip pat buvo eksponuojamas keistas moters manekenas, surištas virvėmis ir grandinėmis, sutvarstyta galva, išteptas raudonais dažais. Jis matyti dienraščio paskelbtoje nuotraukoje.

Farina C. buvo vienos kepyklos pardavimų vadybininkė, „jautusi aistrą viduramžių bendruomenei, mugių su riterių turnyrais ir žonglieriais šurmuliui“, rašo dienraštis „Münchner Merkur“.

Pirmadienį policijos pareigūnai apieškojo už maždaug 650 kilometrų nuo Passau esantį Farinos C. butą Vitingene, Žemutinėje Saksonijoje, ir jame rado dar dvi negyvas maždaug 30 metų moteris.

Daugumoje pranešimų nurodoma, kad viena iš moterų buvo Farinos partnerė, tačiau „Münchner Merkur“ rašo, kad ji buvo jos sesuo.

Remiantis policija, įvykio vietoje Vitingene nebuvo rasta nei arbaletų, nei jų strėlių.

Modus operandi [veikimo būdo] palyginti neįmanoma“, – sakė policijos atstovas.

Vokietijos įstatymai griežtai kontroliuoja šaunamųjų ginklų pardavimus, bet arbaletai ir sportiniai lankai yra prieinami kiekvienam – galingą arbaletą gali įsigyti bet kuris pilnametis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?