Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijos žvalgyba atskleidė, kada V.Putinas gali užpulti NATO

Per ateinančius šešerius metus Rusija būtų pajėgi užpulti NATO valstybių narių teritoriją. Tokią nuomonę išsakė Vokietijos žvalgybos tarnybos vadovas Bruno Kahlas.
Rusijos tankas T-34 per Pergalės dienos paradą
Rusijos tankas T-34 per Pergalės dienos paradą / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Jis pridūrė, kad įžvelgia tiesioginę karinę grėsmę iš Rusijos, praneša n-tv. „Vėliausiai iki šio dešimtmečio pabaigos Rusijos kariuomenė bus pajėgi užpulti NATO“, – tokią prognozę B.Kahlas išsakė per Bundestago posėdį.

Vokietijos žvalgybos vadovas sakė, kad „Kremlius laiko Vokietiją priešu“, nes ji yra antra pagal dydį šalis, remianti Ukrainą kare prieš Rusiją.

„Mes esame tiesioginiame konflikte su Rusija“, – sakė jis.

B.Kahlas pridūrė, kad V.Putinui rūpi ne tik Ukraina, bet ir „iš tikrųjų naujos pasaulio tvarkos kūrimas“.

Šalies kontržvalgybos tarnybos vadovas Thomas Haldenwangas taip pat kalbėjo per posėdį ir sakė, kad jo tarnyba „stebi agresyvius Rusijos saugumo tarnybų veiksmus“, rašo BILD. Jis pabrėžė, kad Rusijos šnipinėjimas ir sabotažas Vokietijoje auga „tiek kokybiškai, tiek kiekybiškai“.

Karinės kontržvalgybos tarnybos vadovė Martina Rosenberg sakė, kad bandymų šnipinėti ypatingos svarbos infrastruktūrą skaičius tapo „nerimą keliančiu“. „Rusijos šnipai daugiausia dėmesio skiria vokiškų ginklų tiekimui Ukrainai, Vokietijos karinio personalo mokymui, ginklų gamybai arba sabotažui, kad būtų sukurtas nesaugumo jausmas dėl sabotažo“, – sakė ji.

Pastaruoju metu vis dažniau pranešama apie Rusijos šnipus Europos šalyse. Pavyzdžiui, vasarą Didžiosios Britanijos kariuomenei buvo pateiktos saugumo instrukcijos dėl Rusijos šnipų darbo. Visų pirma kariai buvo įspėti, kad karinės bazės gali būti stebimos.

Europa ruošiasi ir galimam Rusijos sabotažui Norvegijos energetikos objektuose.

Spalio 8 d. MI5 įspėjo apie grėsmę, kurią Europos gatvėse gali kelti Rusijos agentai. „Konkrečiai GRU nuolat vykdo misiją, kuria siekiama sukelti chaosą Didžiosios Britanijos ir Europos gatvėse. Esame matę padegimų, sabotažų ir pan. Pavojingų veiksmų, vykdomų vis beatodairiškiau“, – sakė MI5 vadovas.

15min primena, kad Lietuva nuolat stiprina gynybą ir ruošiasi kartu su partnerėmis iš NATO atremti galimą Rusijos agresiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant