Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vyrui, kuris manė, kad koronavirusas tėra apgaulė, dėl viruso teko palaidoti žmoną

Floridoje dirbusiam taksi vairuotojui, kuris manė, kad koronavirusas tėra pasaulinė apgaulė, teko palaidoti savo žmoną. Ji mirė, užsikrėtusi Covid-19, rašo BBC.
Gydytojas, kovojantis su koronavirusu
Gydytojas, kovojantis su koronavirusu / 123RF.com nuotr.

Brianas Lee Hitchensas su žmona Erin internete perskaitė, kad koronavirusas tėra pasaulinė apgaulė, kad jis yra susijęs su 5G ryšiu ir tai, kad virusas tėra tas pats, kaip ir paprastas gripas.

Pora nesikreipė pagalbos net ir tada, kai gegužės pradžioje jie pajuto pirmuosius koronavirusui būdingus simptomus. Brianas pasveiko, tačiau jo 46-erių žmonos būklė buvo kritiška. Šį mėnesį ji mirė dėl problemų su širdimi, kurios ir atsirado dėl koronaviruso.

Liepos mėnesį Brianas kalbėjosi su BBC, portalas tuomet domėjosi koronaviruso dezinformacijos įtaka žmonėms. Tuo metu jo žmona ligoninėje buvo prijungta prie plaučių ventiliatoriaus.

Mirtinos konspiracijų teorijos

Briano žmona Erin Floridoje dirbo pastore, ji jau turėjo lėtinių ligų – daugelį metų kentėjo nuo astmos priepuolių, taip pat gydėsi nuo miego sutrikimų.

Bryanas BBC pasakojo, kad jie nesilaikė sveikatos rekomendacijų pandemijos pradžioje, nes internete perskaitė, kad koronavirusas yra apgaulė.

Brianas ir toliau dirbo taksi vairuotoju, o žmonai reikalingus vaistus į vaistinę jis užsukdavo paimti nesilaikydamas jokio socialinio atstumo, taip pat niekada nedėvėdavo ir kaukės.

Pajutusi pirmuosius viruso simptomus taip pat ir tada, kai koronavirusas jiems abiems buvo diagnozuotas, pora, kaip buvo rekomenduojama, į medikus nesikreipė.

Bryanas BBC sakė apgailestaujantis, kad tąkart jie neklausė rekomendacijų nuo pat pradžių ir tikisi, kad mirusi jo žmona, kada nors jam už tai atleis.

„Tai tikras virusas, kuris žmones veikia skirtingai. Praeities pakeisti aš negaliu, galiu gyventi tik šia diena ir ateityje geriau apgalvoti savo sprendimus. Mano žmona pagaliau nustojo kentėti, dabar ji ilsisi ramybėje. Aš be galo jos ilgiuosi, tačiau žinau, kad šiuo metu ji yra geresnėje vietoje“, – kalbėjo Bryanas.

„Tai ne apgaulė“

Bryanas pasakoja, kad jie su žmona patikėjo sklandančiomis sąmokslo teorijomis, kad virusas yra apgaulė, susieta su 5G technologija, arba kad tai tiesiog tikra, bet labai lengva liga. Šias teorijas jie perskaitė socialiniame tinkle „Facebook“.

„Manėme, kad vyriausybė naudojasi koronavirusu, kad nukreiptų visuomenės dėmesį. Manėme, kad visa tai susiję su 5G ryšiu“, – tikino Bryanas.

Kai pora gegužės mėnesį dėl koronaviruso atsidūrė gydymo įstaigoje, Bryanas ilgame „Facebook“ įraše paaiškino, kad tai, ką jis perskaitė socialiniame tinkle, gerokai jį suklaidino.

„Jei turite išeiti iš namų, prašau vadovaukitės sveiku protu ir nebūkite tokie kvailiai, koks buvau aš, kad nenutiktų jums taip, kaip nutiko mums su žmona“, – rašė jis.

Gydytojai ir ekspertai ne kartą perspėjo, kad internete aptikti gandai, sąmokslo teorijos ir kitokia dezinformacija apie sveikatą daro didelę netiesioginę žalą. Ypač, kai socialiniuose tinkluose pradeda plisti teorijos, nukreiptos prieš vakcinaciją.

Nors socialinių tinklų kompanijos bandė pašalinti dezinformaciją apie koronavirusą savo platformose, kritikai tvirtina, kad ateinančiais mėnesiais reikia nuveikti kur kas dar daugiau.

„Facebook“ atstovas spaudai sakė BBC: „Mes neleidžiame kenksmingos dezinformacijos mūsų platformose ir nuo balandžio iki birželio mes pašalinome daugiau nei septynis milijonus žalingos Covid-19 dezinformacijos vienetų, įskaitant pretenzijas, susijusias su melagingais gydymais, arba idėjas, kad socialinis atsiribojimas yra neveiksmingas“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai