Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Xi Jinpingas persistengė? Kinija spaudžia stabdį gerovės politikoje

Didžiąją praėjusių metų dalį Kinijos lyderis Xi Jinpingas labai aktyviai vykdė kampaniją, skirtą pažaboti privatų kapitalą ir mažinti socialinę nelygybę. Buvo priimti įstatymai, apkarpę sparnus technologijų milžinams ir turtingoms įžymybėms. Pekinas reikalavo, kad magnatai dalytųsi turtu su visuomene, o komunistų partija pažadėjo, kad ateityje šalies laukia nauja „visuotinės gerovės“ era.
XI Jinpingas
XI Jinpingas / 123RF.com nuotr.

Dabar komunistų partija šią kampaniją stumtelėjo į antrą planą.

Šiuo žingsniu Pekinas tyliai pripažįsta, kad Xi Jinpingo pastangos perskirstyti turtą suerzino privatų sektorių – ekonomikos augimo ir darbo vietų kūrimo ramstį – tuo metu, kai Kinijos ekonominės perspektyvos atrodo vis niūriau.

Pekinui šiais metais svarbiausia užtikrinti ekonomikos stabilumą ir augimą – tai kol kas yra pagrindinis Xi Jinpingo tikslas.

Jis ruošiasi vėliau šiais metais pretenduoti į trečią penkerių metų kadenciją ir siekia pavaizduoti Kiniją kaip klestinčią, jo valdymo metu tapusią galingesne ir stabilesne.

Pareigūnai pastaraisiais mėnesiais bando sulėtinti augimo stagnaciją, o padėtį dar labiau apsunkina pasaulyje augančios naftos kainos, netikrumas dėl karo Ukrainoje ir Kinijoje tebetaikomas karantinas, siekiant sustabdyti nenumaldomą koronaviruso atvejų augimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas