Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
06 19

XXI amžiaus kavalerija: kam Rusijos kariams fronto linijoje reikalingi motociklai

Rusijos pajėgos mūšio laukuose Ukrainoje vis dažniau pasirodo ant lengvųjų motorinių transporto priemonių – įvairios konstrukcijos motociklų. BBC Rusijos naujienų tarnyba pažymėjo, kad dažnu atveju tokie reidai baigiasi tragiškai, tačiau rusų prašymų tiekti tokias transporto priemones į frontą daugėja. Kodėl?
Rusijos kariai ant motociklo
Rusijos kariai ant motociklo / Socialinių tinklų nuotrauka

Pasak straipsnio, tokių reidų metu kariškiai yra ypač pažeidžiami. Jie apšaudomi iš pasalų, dažnai tampa bepiločių orlaivių ar minosvaidžių ugnies taikiniais.

Nepaisant to, nuo metų pradžios Rusijos daliniuose, esančiuose fronto linijoje Ukrainoje, labai išaugo motociklų poreikis. Jie naudojami ir personalui transportuoti, ir ukrainiečių pozicijoms atakuoti, ir šaudmenims, įrangai bei maistui į fronto liniją pristatyti.

„Mūsų šturmo dalinys į Staromajorską važiuoja enduro tipo motociklais, – rašo Dmitrijus Stešinas, rusų žurnalistas iš leidinio „Komsomolskaja pravda“. – Vienas bendražygis man pasakojo, kad pavasarį jie gavo įsakymą: „Visas oro žvalgybos personalas turi persėsti ant motociklų ir važinėti tik jais.“ Į klausimą, „iš kur jų gauti?“, sulaukta paprasto, lakoniško atsakymo – „gimdyti!“. Draugas „pagimdė“ per tris dienas, nuvyko į Luhanską ir nusipirko“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius