Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Yla išlindo: Karaliaučiaus mero žmona Kanuose turi vilą

Paaiškėjo, kad Karaliaučiaus mero Aleksandro Jarošuko žmona Kanuose turi vilą, apie ją 2011 metų pajamų deklaracijoje neužsimenama, remdamasi „Kommersant“ paviešinta informacija skelbia lenta.ru. Karaliaučiaus administracija kol kas nuo komentarų susilaiko.
Kanai ruošiasi kino festivalio atidarymui
Kanai / Žmonės.lt nuotr.

Laikraščio duomenimis, Žanai Jarošuk priklauso akcijos Kanuose esančios ne pelno organizacijos „Montfleury“, jos tikslas – nekilnojamojo turto valdymas bei nuoma. Organizacija buvo įsteigta 2009 metais, jos kapitalas – 100 eurų. 95 eurus įnešė Ž.Jarošuk, o dar 5 – įkūrėja Nina Bobrik, Karaliaučiuje oficialiai gyvenanti tuo pačiu adresu kaip ir mero žmona.

Nuo 2010 metų ši bendrovė yra vilos ir sklypo savininkė. Teigiama, kad bendras plotas siekia apie 1 200 kv. metrų. Sklypo plotas siekia 1 037 kv. metrus, po trijų aukštų namu yra dar 150 kv. metrų žemės. Leidinys tikina, kad ant pašto dėžutės yra užrašyta Jarošuk pavardė.

Laikraščio duomenimis, vidutinė vieno kvadratinio metro žemės kaina rajone, kur yra vila, siekia apie 5 000 eurų, o maksimali gali būti ir 10 tūkstančių eurų už vieną kvadratinį metrą. Ekspertai „Kommersant“ paaiškino, kad tokio namo kaina, priklausomai nuo jo interjero, gali kainuoti 1,5–3,5 mln. dolerių.

Informacijos apie savo pajamas ir turtą už 2012 metus Karaliaučiaus meras ir žmona kol kas nepateikė. Miesto administracija pareiškė, kad kol nebus paviešintos deklaracijos, informacija apie neva mero žmonai priklausančią vilą nebus komentuojama.

2011 metais apie užsienio nekilnojamąjį turtą nebuvo deklaruota. Iš deklaracijos galima spręsti, kad Aleksandro Jarošuko metinės pajamos siekė 1,7 mln. rublių (145 tūkst. Lt), o jo žmonos Žanos – 32,9 mln. rublių (apie 2,8 mln. Lt). Deklaracijoje nurodyta, kad meras Karaliaučiaus srityje turi 1,2 tūks. kv. metrų žemės sklypą ir 413 kv. metrų namą. Jo žmonai priklauso kotedžo tipo viešbutis (179 kv.m) ir automobilių stovėjimo aikštelė. Visas turtas yra Rusijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai