Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 02 05

„Youtuberis“ iš Rusijos: visi nepritariantys karui jau išvyko iš Rusijos

Lietuviams atsakyti į klausimą apie Rusijos pradėtą karą Ukrainoje ir ką jame palaiko būtų paprasčiau negu paprasta. Greičiausiai net nekiltų mintis užduoti tokį klausimą praeiviams kur nors Kaune. Tačiau Rusijos gyventojai arba vengia atsakymo, arba atsako, kad palaiko Putiną. Retas kuris pripažįsta, kad Rusija kalta dėl karo. Rusas Daniilas Orainas jau kurį laiką įvairiose Rusijos vietovėse klausinėja praeivių apie karą ir politiką, išverčia atsakymus į anglų kalbą ir dalinasi „YouTube“ platformoje kur renka šimtus tūkstančių peržiūrų.
„YouTube“ kanalo „1420“ kūrėjas Daniilas Orainas
„YouTube“ kanalo „1420“ kūrėjas Daniilas Orainas

„YouTube“ kanalo „1420“ kūrėjas Daniilas Orainas – 15min video laidos „15/15“ pašnekovas.

Pradėkime nuo kanalo pavadinimo. Kodėl „1420“?

– „1420“ yra Maskvos mokykla, kurioje mokiausi. Todėl.

Štai kaip. Bandžiau ieškoti „Google“. Maniau, kad tai gal kokia nors istorinė data ar kažkas panašaus. Bet ne, tai jūsų mokykla.

– Taip. Žmonės pavadinimą taip pat siejo su, pavyzdžiui, 420, su visokiais keistais dalykais.

Pakalbėkime apie jūsų kanalą ir klausimus, kuriuos užduodate žmonėms. Viename iš naujausių jūsų kanalo vaizdo įrašų klausėte, ar žmonės nerimauja dėl Rusijos reputacijos pasaulyje. Kodėl šis klausimas?

– Nes žmonės prašė šio klausimo. Kažkodėl mane šis klausimas nelabai jaudino. Bet žmonės, kurie žiūri mano vaizdo įrašus, norėjo sužinoti, ką rusai mano apie Rusijos reputaciją pasaulyje.

Gal galėtumėte papasakoti, kaip sugalvojate klausimus, kaip juos užduodate, kaip jums kyla idėja? Juk sakėte, kad žmonės prašo konkrečių klausimų, tiesa?

– Taip. Tiesą sakant, šį idėjų kūrimo būdą pavogiau iš Galilėjaus ar kažko panašaus. Jis tiesiog vaikščiojo parke, ir jam į galvą atėjo keletas idėjų. Pavyzdžiui, aš tiesiog guliu lovoje ir idėjos tiesiog bum ir ateina. Nauja idėja. Arba žmonės vaizdo įrašų komentaruose prašo klausimų.

Vienas svarbiausių klausimų mums – ar rusų nuomonė apie karą Ukrainoje keičiasi, palyginti su karo pradžia? Turiu omenyje šią invaziją, 2022 m., ar keičiasi?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito