Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
09 05

„Juokinga manyti, kad V.Putinas remia K.Harris“: ekspertas atskleidė jo planą JAV prezidento rinkimams

Ketvirtadienį Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas galimai su dalele ironijos išreiškė palaikymą JAV demokratų partijos kandidatei į prezidento postą Kamalai Harris. Dieną prieš tai JAV apkaltino rusų žiniasklaidą kišimusi į rinkimus, remiant Donaldą Trumpą, ir paskelbė sankcijas dviems svarbiausioms Kremliaus propagandininkėms. Profesorius Gintautas Mažeikis paaiškino, kad V.Putinas žaidžia dvigubą žaidimą.
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas / „AP“/„Scanpix“

Kurį laiką JAV vykstančios rinkimų dėl prezidento posto kampanijos nekomentavęs Rusijos vadovas pareiškė, kad remia demokratų kandidatę K.Harris, nes „ji taip užkrečiamai juokiasi, kad tai rodo, jog su ja viskas gerai.“

„(Buvęs JAV prezidentas Donaldas) Trumpas įvedė tiek sankcijų Rusijai, kiek dar nė vienas prezidentas nebuvo įvedęs, ir jei poniai Harris viskas gerai, galbūt ji susilaikys nuo tokių veiksmų“, – kalbėjo rusų lyderis.

Be to, jis nurodė, kad prezidentas Joe Bidenas, pasitraukęs iš rinkimų kampanijos, nurodė rinkėjams palaikyti K.Harris, todėl „mes ją palaikysime“.

Harris kampanijos mitingas Savanoje / Brian Cahn / ZUMAPRESS.com
Harris kampanijos mitingas Savanoje / Brian Cahn / ZUMAPRESS.com

Dar vasario mėn. V.Putinas pareiškė, kad J.Bideno ir D.Trumpo dvikovos į prezidento postą atveju rinktųsi dabartinį prezidentą, nes jis labiau nuspėjamas.

Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) profesorius, propagandos teorijos ekspertas Gintautas Mažeikis 15min tokius Rusijos vadovo žodžius įvertino kaip sąmoningai klaidinantį viešą poelgį prieš būsimus debatus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi