Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 17

„Zeitenwende“ ir kritikuojama Vokietijos parama Ukrainai: kaip reikia suprasti Berlyno veiksmus?

Praėjus trims dienoms po Rusijos invazijos į Ukrainą 2022 m. vasario 24 d., Vokietijos kancleris Olafas Scholzas Bundestage paskelbė apie „istorinį lūžį“ – „Zeitenwende“. Karo metu Vokietija kritikuojama dėl lėto sprendimų priėmimo, pavyzdžiui, dėl tankų tiekimo Ukrainai. Tačiau Vokietijos gynybos pareigūnai teigia, kad Vokietija padarė 180 laipsnių posūkį, palyginti su visa pastarųjų 70 metų politika.
Volodymyras Zelenskis ir Olafas Scholzas
Volodymyras Zelenskis ir Olafas Scholzas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

TVNET portalo žurnalistė dalyvavo Frydricho Eberto fondo organizuotoje Baltijos šalių ir Lenkijos žiniasklaidos priemonių užsienio naujienų redaktorių kelionėje, kurios metu žiniasklaidos atstovai Berlyne susitiko su Vokietijos politikais ir svarbiausiais saugumo politikos srities pareigūnais.

Susitikimų metu išryškėjo kelios tendencijos, kurios leidžia skaitytojams susidaryti išsamesnį vaizdą apie Vokietijoje vyraujančias politines sroves ir jų įtaką vyriausybės priimamiems sprendimams.

15min pateikia savo partnerių Latvijoje TVNET reportažą iš kelionės Vokietijoje, kuriame kalbinti Vokietijos politikai atskleidžia požiūrį į paramą Ukrainai, istorinį Vokietijos lūžį bei klaidas, kurios buvo padarytos santykiuose su Rusija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas