Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Zelenogrado Čikatila pramintas rusų maniakas išvyko į karą Ukrainoje

Serijinis žudikas Jurijus Gricenka, kuris Maskvoje ir Maskvos regione medžiojo moteris, jau maždaug metus tarnauja Rusijos kariuomenės medicininės evakuacijos būryje, teigia „Telegram“ kanalo SHOT šaltinis.
Serijinis žudikas Jurijus Gricenka
Serijinis žudikas Jurijus Gricenka / Soc. tinklų nuotr.

Šią vasarą J.Gricenka turėjo būti paleistas iš Mordovijos įkalinimo įstaigos, nes atliko visą 22 metų laisvės atėmimo bausmę. Tačiau maniakas buvo paleistas anksčiau – 2023 m. rugsėjį jis išvyko į būrį „Storm Z“. Vis dėlto į šturmo būrį 62 metų žudikas nebuvo paimtas dėl sveikatos būklės, tačiau medicininės evakuacijos būriui J.Gricenka tiko.

Jis pats pasiprašė vykti į karą, kad užsidirbtų pinigų buvimui laisvėje.

Leidinys primena, kad J.Gricenka visai Maskvai ir aplinkiniam regionui kėlė baimę. Buvęs policininkas, atleistas iš tarnybos už girtavimą, 1993 m. įvykdė pirmąją žmogžudystę – keptuve užmušė prostitutę.

Jis kalėjo devynerius metus ir buvo paleistas lygtinai, po to 2000-ųjų pradžioje prasidėjo siaubingų išpuolių prieš moteris serija: maniakas prisiartindavo prie savo aukų iš nugaros ir plaktuku smogdavo joms į smilkinį.

Jis sakė, kad jam patiko duslus smūgio garsas. J.Gricenka nužudė penkias moteris ir 10 sužeidė.

2001 m. žudiką sulaikė autobuso vairuotojas, kuris išplėšė auką iš maniako rankų ir neleido pabėgti nusikaltėliui tol, kol atvyko pareigūnai.

Iš Zelenogrado kilęs J.Gricenka buvo vadinamas Zelenogrado Čikatila pagal liūdnai pagarsėjusio serijinio žudiko Andrejaus Čikatilos pavardę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite
15min naujienlaiškius