Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Žiemos audroms užklupus JAV, keliavimas tapo sunkiai įmanomas

Jungtines Valstijas trečiadienį užklupo galingos žiemos audros, stiprus snygis didelėse teritorijose apsunkino keliones, tačiau kitose šalies dalyse laukiama neįprastos šilumos.
Stiprus snygis didelėse teritorijose apsunkino keliones JAV
Stiprus snygis didelėse teritorijose apsunkino keliones JAV / „AP“/„Scanpix“

Prognozuojama, kad didžiulėje šalies teritorijoje nuo Vakarų pakrantės iki Didžiųjų ežerų iškris iki 60 cm sniego. Dėl to buvo atšaukta daug skrydžių, dešimtys tūkstančių gyventojų liko be elektros.

Perspėjimai apie gausų snygį buvo paskelbti net įprastai saulėtuose rajonuose netoli Los Andželo.

Nacionalinės meteorologijos tarnybos sinoptikai teigė, kad per „istorinę žiemos audrą, dėl kurios greičiausiai bus neįmanoma keliauti“, dvi sniego bangos užklups dalį Minesotos valstijos.

„Gausų sniegą lydės šiaurės rytų vėjo gūsiai, kurių greitis bus 55–70 km per valandą... Dėl to smarkiai pustys, atvirose vietovėse bus itin prastas matomumas. Kai kur gali būti pripustyta kelios pėdos (apie metrą) sniego“, – sakoma įspėjime.

„Jei privalote keliauti, transporto priemonėje turėkite papildomą žibintuvėlį, maisto ir vandens ekstremalios situacijos atvejui. Keliaukite tik neatidėliotinais atvejais. Jei privalote keliauti, su savimi turėkite būtiniausių daiktų rinkinį žiemai. Jei įstrigote, likite savo transporto priemonėje“, – priduriama jame.

Portalo Flightaware.com duomenimis, iki vidurnakčio Grinvičo laiku buvo atšaukta daugiau kaip 1 550 skrydžių į Jungtines Valstijas arba iš jų, o svetainės „nelaimių žemėlapis“ rodo, kad labiausiai buvo apveiktas Solt Leik Sitis Jutos valstijoje, Denveris Kolorade ir Mineapolis bei Sent Polas Minesotoje.

Sudėtinga buvo ir keliuose – Vajominge kilo problemų net pagrindiniuose greitkeliuose.

„Prašome pakeisti kelionės planus, jei vykstate Vajomingo link“, – savo „Facebook“ puslapyje paskelbė valstijos transporto departamentas.

„Visame Vajominge tikėtina didelė pūga, valstijas jungiantys bei vietinės reikšmės keliai gali būti uždaryti daug dienų!“ – įspėjama įraše.

Tinklalapio Poweroutage.us duomenimis, visoje šalyje be elektros energijos liko apie 280 tūkst. objektų, beveik pusė jų – Mičigane, kur sniegas, šlapdriba ir lijundra aptraukė ledu elektros laidus, todėl juos lengvai gali nutraukti gūsingas vėjas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas